om
oss

Hei! Vi er Kjell Erik og Monica. Monica kom til Ayia Napa første gang i 1985 og Kjell Erik jobbet der i 1988. Siden den gangen har vi tilbrakt mange ferier på den greske delen av øya. Kypros, har bestandig hatt en helt spesiell plass i hjertene våre. Dette var Kapittel 1.

Slik begynte 2. kapitel.

"It started with a kiss" -vel det også - men kapitel 2 startet med en visningstur.

I 2014 var vi på jakt etter et permanent feriested til familien på 5., som inkluderte 3 tenåringsønner. Etter mange flotte år i i familiens leilighet i Altea, Costa Blanca, Spania, ønsket vi noe roligere, mer oversiktlig og tryggere.  Kypros kom frem igjen og den nordlige siden spesielt, pga prisnivået. En visningstur resulterte i at vi falt pladask, for en leilighet under bygging ved kysten i Esentepe.

En superfin leilighet med takterrasse, som ble ferdigstilt i 2015. Hele familien stortrives i mange år.

Etter noen år med tur retur i bilen mellom Esentepe og Kyrenia sentrum, valgte vi å flytte over til den andre siden av Kyrenia. I Alsancak  bor en mer bynært, men med de samme tilgangene på hav, natur og herlig livskvalitet. I tillegg har vi hjulpet andre familier med å kjøpe sitt andre hjem på Nord Kypros.

Da kaller vi oss FeriehusMiddelhavet og har et samarbeid med Goldmark Estates eiendomsmegler. Goldmark er registrert i eiendomsmegler forbundet og har hovedkontoret sentralt i Alsancak Kyrenia. 

Det er lett å bli forelsket i Nord Kypros!

Kypros er en helårsdestinasjon, det var viktig ved valg av et permanent feriested. Det var også svært viktig for oss at det er mye å se og gjøre. Vi liker å farte rundt for å se og lære. Det er svært mye å oppleve på den nordlige siden. Legges alt det sammen med den sørlige gresktalende siden, er utvalget enormt. Innerst i Middelhavet ligger det mange gamle kulturer og steder med  verdenshistorie. Dette lar seg også fint kombinere med et opphold på øya.

Lurer du på om Nord Kypros kan være et aktuelt sted for din ferie? Les vår artikkel om 9 grunner  for å velge Nord Kypros for årets ferie.

Soloppgang til frokost og en fantastisk solnedgang, som farger himmelen rosa i sommer halvåret.

En bortgjemt juvel av et ferieparadis.

Vi har på de følgende sider  og på bloggen samlet informasjon slik at du kan få mest mulig ut av ditt opphold i «paradis».  Kypros er  Middelhavets 3.største og kjærlighetens øy. Øya er liten, trygg og oversiktlig, samtidig stor nok til å ha mye å by på. 

På siden finner en oppsamlings artikler om beste strender, beste restauranter, sightseeing, ferieaktiviteter og hvordan komme seg rundt.

Slik skal det være noe av interesse for livsnyteren, den matglade, den aktive trimmeren, kultur- og naturelskeren, barna, ungdommen, kjæresteparet, mor og far, bestemor og bestefar i Middelhavets bortgjemte land.

Vi kan ikke tenke oss noe bedre sted, for å fylle opp kontoen for livskvalitet, enn på Nord Kypros.

Ikke gå glipp av ny info
meld deg på nyhetsbrev

Vi vet ikke helt hva vi vil undersøke, hvilket sted vi vil besøke, eller hva vi er ute etter å oppleve på neste opphold. Det vi vet er at det er ufattelig mye spennende og uoppdaget, innenfor en kort avstand på og til øya.

Ikke gå glipp av ny info fra Nord Kypros, meld deg på nyhetsbrev!