Oasis at Ayfilon restaurant Karpaz – prime sunset location

Oasis at Ayfilon restaurant Karpaz – prime sunset location

You are currently viewing Oasis at Ayfilon restaurant Karpaz – prime sunset location

Oasis At Ayfilon Restaurant Karpaz med prime sunset location

Oasis at Ayfilon Beach , Ayfilon Plaj på tyrkisk, Ayios Philion Paralia på gresk, kall det hva du vil. Et herlig overnattingsted med strand og restaurant er det! 
Etter 117 km fra Kyrenia sentrum( ref Google maps) og ca 2 timers effektiv kjøring var vi fremme.s. Bor en f.eks på Long Beach Iskele området i Famagustabukten er det ca 1 time og et kvarter. Ca 75 km. 
Bor en i Esentepe landsby er det ca. 92 km,  til 1 time og 20 min. Alt beregnet av Google maps. 

Ved langkjøring til Karpaz stopper vi oftest på Karpaz Gate Marina, for en eksklusiv og rimelig lunch. Deretter ved ankomst til Oasis at Ayfilon, størk vi rett på dør fordi stranden kallet veldig!  Se fra stranden her>>

Oasis at Ayfilon beach og restaurant med overnattingsrom, ligger rett ved havet. Det som gjør øylivet spesielt deilig er at en er omgitt av havet og lever tett på sjøen. Det er hav, himmel, palmer og selve stedet. Svært enkelt, idyllisk og naturlig. Den form for opplevelser, som et slikt sted tilbyr med sin enkelthet, er en form for luksus. Det er omgivelsene som er luksøriøse, ikke den materielle standarden.   

 Vi bestilte bord ved ankomst tidlig på ettermiddagen. Da skulle det egentlig ikke være et ledig bord i første rad til sjøen.  Vi fikk lovnad om at vi var prioritert, om noen avbestilte. Det gikk veldig bra. For et flott bord vi fikk sitte ved hele kvelden. 

Veldig søte og hyggelige servitriser og en gøyal kvikk kelner. Vi hadde en morsom episode, hvor det kom en avsløring. De unge kvinnelige servitørene lurte veldig på vår sønn og syntes han liknet veldig på Leonardo de Caprio.

Naturlig nok turde de ikke å spørre, fordi fornuften tilsa at det var nok ikke Leonardo. Den gøyale kelneren, røpet hemmeligheten. Den stakkars unge servitrisen var sprut rød resten av kvelden. Når det er sagt så er Leonardo som ung, og vår sønn veldig like. Det er ikke første gang han blir tatt for å være «a look alike» med Leonardo Di Caprio.  

Oasis at Ayfilon
prime sunset location

Solnedgangen er årsaken til at vi i sin tid, slo til å kjøpte en leilighet på Nord Kypros. Den nord-vest vendte beliggenheten til Oasis At Ayfilon gir en perfekt utsikt til solnedgangen i sommerhalvåret. 

Menyen er tradisjonell med mezes, kebab og og diverse grillet fisk o.l. God mat, fantastisk god og kald LAL rosevin. siste del av juni og starten på august var i 2023 preget av en varmebølge i Europa. Temperaturen lå i øverste del av tretti-tallet på dagtid. Etter slike hete dager er det behagelig når det silkemyke nattemørket senker seg. Og senker temperaturen noe. På slike dager smaker avkjølt LaL Rosevin spesielt godt.  

Ikke gå glipp av ny info fra Nord Kypros, meld deg på nyhetsbrev!

Vi orvernattet på Oasis at Ayfilon rooms / hotel slik at frokosten ble inntatt i restauranten tidlig neste morgen. En helt grei utgave av tyrkisk frokost ble servert. Deretter bar det videre på dagens tur videre utover på halvøyen. 

Vi skulle videre til Golden Beach Karpaz,  hilse på de ville eslene,  til Apostel Andreas Monastery og deretter hompe den siste lille biten ut til Cape Apostolos Andreas /  Burnu. Det er det aller østligste punktet på hele øya Kypros.

Kontaktinfo:

Kontaktinfo:

Restauranten var helt full en lørdags kveld i slutten av Juli. Alt av bord var satt frem. Ønsker du et spesielt bordplassering, anbefales det å reservere.  

Telefon:
+90 533 84 05 082
Web: www.oasishotelkarpas.com

Stranden ligger rett ved siden av Oasis Ayfilon rooms og Restaurant. Det er en liten strandbar som leier ut strandutstyr og selger drikke etc. 

Ikke gå glipp av ny info fra Nord Kypros, meld deg på nyhetsbrev!