Oasis at Ayfilon Beach – herlig naturstrand

Oasis at Ayfilon Beach – herlig naturstrand

You are currently viewing Oasis at Ayfilon Beach – herlig naturstrand

Oasis At Ayfilon Beach en herlig naturstrand

Oasis at Ayfilon Beach , Ayfilon Plaj på tyrkisk, Ayios Philion Paralia på gresk, kall det hva du vill. Et skikkelig herlig strandsted er det! 
Etter 117 km fra Kyrenia sentrum( ref Google maps) og ca 2 timers effektiv kjøring var vi fremme i paradis. Det er mange paradis på Kypros, dette er absolutt på top 10. Bor en f.eks på Long Beach Iskele området i Famagustabukten er det ca 1 time og et kvarter. Ca 75 km. 

Ved langkjøring til Karpaz stopper vi oftest på Karpaz Gate Marina, for en eksklusiv og rimelig lunch. Det er kun på Nord Kypros med Tyrkiske Lire, 2 så motstridene ord kan brukes sammen. Deretter lette vi etter Agia Trias kulturminne i Sipahi. Vi fant det, men det var stengt. Det skal være noen flotte mosaikk arbeider i gulvene. Det får bli neste gang, like blide var vi. 

Oasis at Ayfilon beach og restaurant med overnattingsrom, ligger rett ved havet. Det som gjør øylivet spesielt deilig er at en er omgitt av havet og lever tett på sjøen. Det er hav, himmel, palmer og selve stedet. Svært enkelt, idyllisk og naturlig. Den form for opplevelser som et slikt sted byr med sin enkelthet er en form for luksus. Det er omgivelsene som er luksøriøse, ikke den materielle standarden.   

Ikke gå glipp av ny info fra Nord Kypros, meld deg på nyhetsbrev!

Vel innlosjert på rommet, pakket vi strandbaggen og strøk på dør. Nå skulle det bades. I slutten av juli og i august når badevannet temperaturer i øvre del av 20 tallet. Det langgrunne vannet i badeviken ved Ayfilon var svært behagelig. Klart varmt vann, lette, slappe dønninger, litt lett bris og lite mennesker her ute på Karpaz halvøyen. Det er bare helt herlig! 

Det er en liten strandbar som leier ut strandutstyr og selger drikke etc. Selvsagt godt med parkering, om en kommer langsveis fra. Bor en på Oasis At Ayfilon,så er det kun 5 minutters gange. 

Golden Beach Karpaz, er den mest kjente stranden på Nord Kypros. Samtidig havner ofte Golden Beach på topp 5 listen for strender på både den gresk- og den tyrkisktalende siden. 

Golden Beach er  100 % naturstrand og utrolig vakker. Nå viser det seg at en trenger ikke dra til Golden Beach, hver gang en skal på tur til Karpaz. Ayfilon stranden er absolutt veldig nydelig  og i en særklasse flott.  

På den korte gåturen tilbake til Oasis at Ayfilon får vi en flott oversikt over kirkeruinen, restauranten, bygget med de 6 rommene med aircondition, og bygget bak som  enda enklere og uten aircondition.

Det kommer egne innlegg om restauranten, overnattingen og resten av den flotte turen utover på Karpaz. Tidspunktet var lørdag 29.07.2023 med overnatting til søndag. 

Ikke gå glipp av ny info fra Nord Kypros, meld deg på nyhetsbrev!

Stranden ligger rett ved siden av Oasis Ayfilon rooms og Restaurant. Det er en liten strandbar som leier ut strandutstyr og selger drikke etc. 

Adresse: J9JF+5F3,  Dipkarpaz 99890