Escape Beach Kyrenia – populær Beach Club

Escape Beach Kyrenia – populær Beach Club

You are currently viewing Escape Beach Kyrenia – populær Beach Club

Den første og derfor den mest kjente beach club

Escape Beach Kyrenia, er kanskje den mest kjente stranden i Kyrenia området og Nord Kypros. Denne kjendis statusen henger igjen fra tidligere tider. De siste 10 årene har utviklingen av Nord Kypros som turistdestinasjon skutt fart. Derfor er Escape Beach i dag en sentralt beliggende fin strand klubb. Ikke noe spesielt med stranden ellers. Muligens at stranden fremdeles har det beste utvalget i vannsport. 

Kommer du kjørende fra Kyrenia ligger stranden ned til høyre etter det store høye hvite monumentet kalt Özgürlük. Ordet betyr frihet og markere den tyrkiske støtten i forbindelse 1974 intervensjonen. Det er normalt sett godt med parkeringsplasser, men vær obs på at i helgen og spesielt på søndager er det mange besøkende. Da kan det lønne seg å komme i god tid før lunch.

Gode fasiliteter

Det er inngangspenger på 20 TL pr. pers (2019)kursen da ga ca 30-35 nok. Dette dekker dekker parasoll og solseng, samt gir tilgang på dusj og skifterom.  Escape Beach Club har over tolv hundre komfortable solsenger medfølgende parasoller. En kan velge om en vil ligge på sandstranden, gressplenen eller ute på det brede trepanel belagte bryggen. 

Prisene har gått noe opp, norske kronen og TL har begge falt i verdi. Sjekk pris og kursen som gjelder for ditt opphold. 

Beach restaurant

Hyggelige servitører går til og fra og serverer drikke og mat hele dagen. I tillegg finnes en butikk / kiosk, kafé, juice bar og en strandrestaurant. Typen mat som serveres er typisk for en beach restaurant, dvs ikke gourmetmat. Maten er allikevel veldig god og velsmakende av typen tradisjonell for området, wraps og salater. Alt rimelig og godt presentert av serveringspersonalet.

Escape Beach Kyrenia langgrunt, finkornet og barnevennlig

Stranden er langgrunt og finkornet med rolig vann. Det gjør Escape beach trygg og barnevennlig. Det er en liten øy du kan svømme til. Der er det ideelt for snorkling rundt med mange små fisk å se på. Husk å ta med snorkel, maske og svømmeføtter om du har.

Ikke gå glipp av ny info fra Nord Kypros, meld deg på nyhetsbrev!

Vannsport til rimelige priser

Badebåtene som går ut ifra Kyrenia hver dag kommer inn og ankrer opp rundt lunsjtid og pynter i horisonten.  Da er det full fart ute i sundet med vannsport. Stort utvalg av vannsport som tilbys på Escape Beach Kyrenia.

Du finner vannski, pedalbåt, bananbåt, jet ski, flyboard og dykking, alt til det vanlig gunstig lave Nord Kypriotiske prisnivået. Dykke senteret på Escape Beach er PADI sertifisert 5* les mer på PADI`s websider.  

Ekstra stemning på søndager

På søndag pleier det være ekstra god stemning på Escape Beach med DJ underholdning og skumparty. Skumfester med spill og konkurranser er ukens absolutte høydepunkt og en aktivitet som passer for hele familien.

Kontakt info og adresse

Escape Beach Club

Adresse:   Alsancak North Cyprus
Telefon: +90 392 821 83 30
Åpningstid: 
April til slutten av oktober / begynnelsen november.
Åpen hver dag fra  8:00 – 20:00
Inngangs billetter dekker strand tilgang, solseng, med tilbehør, skifterom, strand-dusj m.m 

For andre strender se samle oversikten

Ikke gå glipp av ny info fra Nord Kypros, meld deg på nyhetsbrev!