Oasis at Ayfilon Rooms – Mamma Mia feeling på Karpaz

Oasis at Ayfilon Rooms – Mamma Mia feeling på Karpaz

You are currently viewing Oasis at Ayfilon Rooms – Mamma Mia feeling på Karpaz

Oasis At Ayfilon Rooms med "Mamma Mia feeling"

Oasis at Ayfilon rooms på Karpaz har lenge fristet oss. Sommeren 2023 kom anledningen slik at vi bestilte pr. telefon og kjørte avgårde. Det var tross alt en helg i slutten på juli, og stedet har kun 6 room med aircondition.  Aircondition er en must for å sove i en periode med hetebølge og temperaturer  opp i mot 40. 

Deretter ved ankomst til Oasis at Ayfilon, størk vi rett på dør fordi stranden kallet! Se fra stranden her>>

På kvelden spiste vi grillet fisk til en utrolig flott solnedgang på restauranten.  Se fra restauranter her >>>

Mer info om den gamle kirkeruinen på stedet se mer her >>>

Bestilte bord til middagen ved ankomst

Vi bestilte bord ved ankomst tidlig på ettermiddagen, fordi vi ønsket å sitte helt ut mot sjøen. Da var vi for sent ute, men var heldige og fikk et ledig bord.  

Rommene fremstår ny rehabiliterte, veldig Mamma Mia stil. Dobbeltseng, sovesofa og bad med dusj, garderobe og parkering rett utenfor døren. Enkel stil litt rustic, med en lyse turkis herlig Middelhavs farge. En noe treg skyvedør og det var rett ut på en balkong. Sukk, slike dager ønsker en skal vare for evig.  

Frittgående svære og helt spesielle gås løp rundt blant bilene. På Karpaz opplever en litt av hvert, når det gjelder levende dyr. To gang er har vi møtt frittgående griser. Første gangen i begynnelsen av desember  se mer her >>>    og andre gangen noen år senere i september. Se her >>>>

Ikke gå glipp av ny info fra Nord Kypros, meld deg på nyhetsbrev!

Skikkelig "Mamma Mia" feeling på Karpaz

Dillirga folkevise med både gresk og tyrkisk tekst

Vet du at den kjente Kypriotiske folkemusikk sangen Dillirga, både har gresk og et tyrkisk tekst? Vel, det viste ikke vi heller før oppholdet på Oasis Rooms. Sangen er en folkemusikk variant til å bli skikkelig glad av. Hør sangen med tyrkisk tekst her>>> 

På Karpaz bor det 1 av 2 gresktalende bosettinger. Den andre bosettingen er i Korucam / Kormakitis.  De er igjen fra før delingen i 1974, hvor de nektet å flytte på seg. Karpaz kalles på gresk Karpasia. Muligens var det noen av disse, som sang,  sang og sang Dirllinga på gresk igjen, igjen og igjen hele kvelden. 

Som gjester på Oasis at Ayfilon rooms / hotel, kan frokosten bli inntatt på restauranten neste morgen. En helt grei utgave av tyrkisk frokost ble servert. Deretter bar det videre på dagens tur videre utover på halvøyen. 

Ikke gå glipp av ny info fra Nord Kypros, meld deg på nyhetsbrev!

Karpaz utflukten vår gikk videre til Golden Beach Karpaz,  hilse på de ville eslene,  til Apostel Andreas Monastery og deretter hompe den siste lille biten ut til Cape Apostolos Andreas /  Burnu. Det er en dårlig vei, men kjører en svært skakte er det vel verdt turen. Det er det aller østligste punktet på hele øya Kypros. 

Kontaktinfo:

Restauranten var helt full en lørdags kveld i slutten av Juli. Alt av bord var satt frem. Ønsker du et spesielt bord anbefales det å reservere.  

Telefon: +90 533 840 50 82
Web: oasishotelkarpas.com

Stranden ligger rett ved siden av Oasis Ayfilon rooms og Restaurant. Det er en liten strandbar som leier ut strandutstyr og selger drikke etc.