St.Hilarion Castle Kyrenia

St.Hilarion Castle Kyrenia

You are currently viewing St.Hilarion Castle Kyrenia

St.Hilarion Castle Kyrenia

Med en fantastisk utsikt ligger St.Hilarion Castle Kyrenia.  På en klar dag tar utsikten nesten  pusten fra en. Festingen eller slott, St. Hilarion  kalles begge deler. St. Hilarion Castle er den nest høyest beliggende  av de tre festningene, som ligger i Kyrenia ( Besparmak) fjellene.  Stedet var sommerresidensen til den franske kongefamilien Lusignan, som styrte Kypros i ca. 300 år i middelalderen.

Kjell Erik Oseberg som fotograferer utsikten en flott og klar vårdag.

En klar vårdag gir perfekt sikt

Palmesøndag i påskeferien 2016 startet med en høy og klarblå himmel. Dagen og været passet godt for å  utforske de sagnomsuste og fascinerende ruinene av St. Hilarion Castle Kyrenia.

Om kvelden kan slottet sees, som en lysende pynt høyt oppe i fjellet ovenfor Kyrenia.

St. Hilarion sies å ha inspirert Walt Disney

St. Hilarion Castle Kyrenia sies å være det slottet som inspirerte Walt Disney under skapelsesprosessen av dronningens slott i filmen om «Snøhvit». Det går en vei opp i fjellsiden ifra motorveien imellom Kyrenia/Girne og Nicosia/Lefkosa. På veien frem til slottets billettkontor kjører en jevnt oppover forbi en militærforlegning og øvelsesfelt.

Nordmenn + utsikt = sant

En kjører helt frem til inngangen. Deretter er det greit med gode sko pga alle trappene. Det er en god del trapper, om en ønskes å se alt.  Den høyeste delen av St. Hilarion ligger på 732 meter over havet. Heldigvis skal en besøkende ikke gå hele veien opp fra sjøen, kun i fra parkeringen.

Det er absolutt verdt turen for de fleste. Slottet er bygget på et helt spesielt sted, med en utsikt som nesten tar pusten fra en. 

Ikke gå glipp av ny info fra Nord Kypros, meld deg på nyhetsbrev!

Husk godt fottøy + drikke

Ha med mye drikke på varme dager og godt fottøy. Dette var en opplevelse av de sjeldne. Det er en del trapper, men med pauser underveis så lar det seg fint gjennomføre. Vi tenker da både på den ikke så veltrente og barn. En justerer tempo og tar pauser deretter. 

Vårens vakreste eventyr

Våren på Nord Kypros er spesielt vakker da bakken er dekket med irrgrønt gress, overstrødd med masse villmarks blomster og ledsaget av frydefull fuglesang. Sikten er også veldig god  i den kaldere årstiden, det blir mer varmedamp utover sommeren.

Den franske kongefamiliens sommer residens

I det 11. århundre begynte bysantinerne å bygge selve festningsverket, mens det ble utvidet til slott og sommer residens av den Lusignanske kongefamilien. En føler seg neste kongelig når en sitter i «dronningens» vindu og skuer ned til kysten. Dette måtte vi i FeriehusMiddelhavet teste ut også.

FeriehusMiddelhavet, ble helt andektig med tanke på at ved Dronningens vindu på St.Hilarion Castle Kyrenia. Her har mang en dronning sittet og skuet utover.  En helt spesiell opplevelse!

St. Hilarion er 1 av 3 festninger i Besparmak fjellene

Saint Hilarion castle Kyrenia var opprinnelig et kloster, og en kirke bygget der i det 10. århundre. Slottet og festning med sin fantastiske beliggenhet er den best bevarte ruin av de tre tidligere festningene i Kyrenia fjellene. De andre er Kantara og Buffavento.

Se bilder og les mer om Kantara Castle.

Du kan også se

bilder fra Buffavento Castle og lese mer her

You might «become breathless». 🙂
Da ment i dobbelt betydning, det er noen trapper å gå for å komme helt opp.

Besøket anbefales på det sterkeste, det er verdt det!!

Adresse og informasjon

St. Hilarion  Castle /Kalesi /festning /slott

Åpningstider: Hver dag 08-17.00 Noe kortere i vinter sesongen. 
Adresse: St. Hilarion, Karaman / Karmi, Kyrenia

Det er bilvei helt frem til inngangs porten. Derfra er det kun mulig å gå til fots. det er en cafe med en mini butikk ved inngangen. I sommersesongen før brannen så var det en cafe inne i slottet. Spør i porten ved ankomst. 

Ikke gå glipp av ny info fra Nord Kypros, meld deg på nyhetsbrev!