Hører du stranden kaller?

Beste strender Nord Kypros

Det er mange bade og strand muligheter.  På Nord Kypros    kan en finne sin helt egen strand for dagen.  Det er sjelden overfylt på strendene. Under ser vi på noen av beste strender Nord Kypros av veldig mange muligheter. 

Beste strender på Nord Kypros kan nås fra «Hvor som helst», med korte til middels kjøreturer. Er du glad i å tilbringe tid på en badestrand som ikke er overfylt, vil du stortrives på Nord Kypros.  Det er sjelden trangt på strendene. Hva med å finne din helt egen badevik?  

Du finner norske badetemperaturer på Nord Kypros i vinterhalvåret og fantastiske bade temperaturer fra mai og ut november.  I tillegg finner du Middelhavets klareste og reneste badevann. Tøffinger og barn bader året rundt i havet. Badetemperaturen på Kypros er fra 21 grader i vannet i mai til det topper seg i august med 28-30 grader. Ganske overraskende holder temperaturen seg lenge, slik at i oktober er det 26 grader i snitt, 24 grader i november og rundt 20 grader helt frem til nyttår.

Ikke gå glipp av ny info fra Nord Kypros, meld deg på nyhetsbrev!

Alagadi Turtle offentlige strand

Alagadi Turtle Beach er en offentlig badestrand og åpen for alle. Dette er en naturstrand som er en favoritt for mange, samtidig er den en av de beste strender Nord Kypros. Den ligger ca. 10 minutter kjøring unna Sea magic park. Det er ikke inngangspenger på de offentlige badestrendene. her må en medbringe strandsenger, madrasser og parasoller selv og det er kun toaletter på strandrestaurantene. Det er tre forskjellige innkjøringer til enorme standen.

Alagadi 1 er møter en ved ankomst fra Kyrenia siden.  Det er flere restauranter ved Alagadi Turtle Beach. Om sommeren er stranden stengt etter kl. 20.00 pga arbeidet med vern av skilpaddene redene og arbeidet med å sette ut skilpaddebarn. Bildet over er tatt under årets første bad en påskedag i slutten av mars.

Camelot Beach

Camelot Beach ligger vinklet litt annerledes en de andre strendene. Det kan være en fordel helt avhengig vindretningen. Ved innkjøringen til stranden ligger en knøttliten supersøt bysantinsk kirke som passer godt til navnet på stranden. Solsenger er til leie og det er restauranter og bar på stedet.

I Alsancak området har en i tillegg Alsancak kommunal strand som er under bygging, Osiris Beach, Monte Mare Beach, strandklubber på de fire Merithotellene som ligger her, samt Kervansaray stranden.

Elexus 5*Hotel

Elexus Hotel, Spa og Casino åpnet i 2016. Hotellet har 5* og på Websidene skriver de om badeland med 10 sklier, flere basseng, restauranter, bowling, vannaktiviteter m.m. Restaurantene er av god kvalitet, godt prisnivå og er tilgjengelige for alle.

Det må betales for å kunne benytte Elexus sin 5* badestrand, badefasilitetene, moloen og vannlandet.  Prisen for hele dagen pr. voksen person, med mulighet for å betale ekstra for full lunch inkl. drikkevarer av alle slag. Barn halv pris og de aller yngste var gratis. Priser og valutakurser har vært svært foranderlige siden pandemien og må sjekkes opp før besøket.  Se flere bilder og les om  badeland og bowling på bloggen.

Famagusta området

På bilde over ser en badestrand utenfor Palm Beach Arkin Hotel Famagusta. Stranden er kommunal og åpen for alle. Stedet er populært hos ungdommen og en av favoritt strender Nord Kypros for turister som ønsker å se Varosha Maras spøkelsesby. Til venstre på bildet over og bak oss ligger “The Green line” med den avstengte byen Varosha, som også blir kalt spøkelsesbyen / ghosttown. Det var her jetsett Europa levde glade dager i -60 og -70 årene. På denne stranden eksisterer det et bilde av Abba på ferie.  Det var rett før de slo igjennom, mens de underholdt på et av hotellene om kvelden.

Morphubukten Vestkysten

Vestkysten og Morfou bukten er ikke det tettest befolkede området av Nord Kypros. Men strandlinjen er lang og lekker, og det finnes små strandklubber med bademuligheter og strender til offentlig bruk. Som her utenfor Apfrodite holiday village. Spør en kitesurfere så vil de trolig si at de beste strender nord Kypros finnes i Morfou bukten. Dette området har godt med vind og er av den grunnen et «kitesurfers paradise».

 

Long Beach Iskele i Famagustabukten

Long Beach utenfor Famagusta er en langgrunn, vakker og barnevennlig badestrand. Kjøreturen ditt er ca 1 time. Fra Long Beach til Famagusta by tar det kun 10 minutter. Hele kysten fra Famagusta mot Salamis antikke ruinby, er et flatt område med flotte strender. Noen av de er Silver Beach , Glapsides Beach (populær hos ungdommen).

Enda ikke mett av deilige dager
 på en badestrand?

Afrodites fødested et av de vakreste stopp på Paphos Roadtrip via Limassol og Troodos. Dame fotograferer stedet.

 Den greske delen av øya har en et stort antall fantastiske strender man kan besøke når man «er ferdig» med å utforske de beste strender Nord Kypros. Disse strendene er derimot et helt annet prisnivå på, de er mer «turistifisert» og med mye folk i sommersesongen. Alle disse valgmulighetene gjør Kypros til den fantastiske destinasjonen den er!

Ikke gå glipp av ny info fra Nord Kypros, meld deg på nyhetsbrev!