SushiCo asiatiske restaurant Kyrenia

SushiCo asiatiske restaurant Kyrenia

You are currently viewing SushiCo asiatiske restaurant Kyrenia

En bit Tokyo i Kyrenia

SushiCo asiatiske restaurant Kyrenia  ligger på bakkenivå i Semih Sancar Caddesi.

Dette er gaten som går mellom rundkjøringen med Tango to Budha, Avanti Patisseri og minnemonumentet på østsiden av Kyrenia, til rundkjøringen hvor Kyrenia kommunes nye servicebygg og kultursenter og den øvre handlegaten Bedrettin Demirel Caddesi starter. For andre restauranter i Kyrenia. 

Bedrettin Demirel Caddesi er den gaten med 4 felt som fører en gjennom Kyrenia forbi rundkjøringen hvor Akpinar Patisseri ligger og videre i retning de vestre delene.

Sushico - et etablert kjedekonsept

Det går helt fint å parkere utenfor på begge sider av blokken som restauranten ligger i. Det er en åpen plass satt av for parkering vest for Sushico.  Øst for Restauranten er det mulig å parkere uten for Kar supermarked.

Velger å bruke himmelretningene her, da de tilreisende kan komme fra begge sider av byen.

Lokalene til SushiCo restaurant Kyrenia er nye, luftige og asiatiske inspirerte. Restauranten er en type kjede-restaurant med drøye 30 restauranter i de større byene på fastlandet. I tillegg kommer en i Kyrenia, en Kosovo og en i Makedonia.

I vår familie har vi til sammen spist japansk mat i Japan, og Chinesisk i Taiwan og i Chinatown i London, samt Thailandsk mat i Thailand. I tillegg til diverse steder i Norge og i andre land.

Japansk og moderne

Poenget er at vi liker oss på SushiCo. God mat, godt og bredt utvalg, bentobokser til lunchmeny samt alt av drikke som vi forventer ved Middelhavet. Med tillegg av Sake og grønn te.

Prisnivået er noe høyere en lokale restauranter med lokal mat, beregnet på lokale kunder. Se online meny. Denne  gjelder ikke for alle avdelinger. Det er mye ymse sushi, på restauranter. Dette er en gjennomført restaurant, med god standard på hele utvalget.

Shushi King Meny

Bildet under viser en type Sushi meny kalt Sushi king:
15 biter med  Sake Roll 3, Kani Roll 3, California Roll 3, Maguro 1, Suzuki 1, Sake 1, Ebi 1, Saba 1, Kani 1. til pris januar 2020 104 TL. I NOK hadde det med dagens kurs blitt ca. 118 nok.  Sushi mey 15 biter på japanske restauranter utenfor Oslo ligger på opp mot 200 NOK.

( OBS! priser og valutakurs er fra januar 2020)

Ikke gå glipp av ny info fra Nord Kypros, meld deg på nyhetsbrev!

Shusico et fullverdig tilbud japansk ( for Europeere)

Du finner også alt av dumplings, gyozas, springrolls, tempura, pokebowl, supper, salater, retter av kylling, kjøtt, sjømat, nudler, ris, setmenyer, dessert, Bentoboxer med assortert utvalg for lunch, og alt av drikkevarer.

Klassiske og viktige saketønner

I inngangspartiet er det dekorert med tradisjonelle Sake tønner. De forseggjorte tønnene har blitt brukt som en containere for å frakte saken i Japan, siden eldgamle tider.

I dag brukes tønnene kun for å tilsette en aroma av tre til den japanske nasjonaldrikken. Normalt lagres saken 10-14 dager i disse tretønnene. Lenger lagringstid forsterker ikke smaken, slik en ser ved andre alkoholdige drikkevarer.  

Lær litt om sake

Enkelt forklart er sake en gjæret drikke av polert ris. Sake kan sies å være mer et risøl en en risvin, da fremstillingen minner mer om brygging av øl enn av vin.   Les mer på vinmonopolet info om sake her.

Sake er en Japansk risvin, med alkoholinnhold mellom 15–22%. Drikke laget av ris som er polert for å fjerne kli, og fermentert.
Ingredienser: Ris, vann, kōji-kin (fermenteringssopp)

Sake og Tokyo

På bildet under ser en Sake barrels stablet opp i Meiji Jingu Shrine (helligdom) i Shibuya Tokyo. Hvert år doneres mange fat/tønner med Sake. Saken brukes til religiøse festivaler, og fatene danner en unik utstilling utenfor helligdommer som her i Tokyo. I det «fysiske verden» er dissetønnene tomme. I det åndelige verden er deres betydning, som en gave til gudene i Meiji Jingu Shrine.

Fra et shinto bryllup i Meiji Jingu Shrine (helligdom) i Shibuya Tokyo.

FeriehusMiddelhavet og Familien Osebergs yngste, høyeste og den gangen blonde medlem, opplever filmstjernestatus blant lokale ungdommer.  Fra Sensoji Temple i Tokyo.

Kontakt info og adresse

SushiCo restaurant Kyrenia
Adresse: Semih Sancar Caddesi 37, Harika Kaya apt. Girne / Kyrenia
Meny: meny se her
Åpningstider: Normalt fra ca. 12.00-23.00
Telefon: +90 444 5533

Ikke gå glipp av ny info fra Nord Kypros, meld deg på nyhetsbrev!