Taro brasserie Sun Valley Esentepe

Taro brasserie Sun Valley Esentepe

You are currently viewing Taro brasserie Sun Valley Esentepe

En lokal turist favoritt

Taro brasserie Sun Valley er en favoritt restaurant i Esentepe. Favoritten ligger i feriehusanlegget Pine Valley, også kalt Sun Valley Mountainside like ved Korineum Golf i Esentepe.

Taro Brasserie Sun Valley er et veldig populær tilbud blant feriehuseierne på anlegget, men også blant fastboende ex-pats, ferierende generelt og lokale hvitsnipp-arbeidere. ( priser og kurs er i forhold til når innlegget ble skrevet 04/21)

Prisnivået er svært behagelig for Nordmenn og andre Europeere, men muligens en liten smule høyere en tilbud andre steder. Spesielt om en sammenlikner med den andre siden av Kyrenia. Det er restauranten og omgivelser absolutt verdt.

Brunch og sunset coctails

FeriehusMiddelhavet,  både foreldre og den yngre generasjonen, stortrives på Taro Brasserie Sun Valley . Søndag er brunchdag mellom kl. 10.00 – 15. 00 for  en fast sum.  

Noen av bildene viser solnedgangen, en deilig dag i slutten av september. Samtidig beundres «five-fingers-mountain» i bakkant til venstre på bildet, sammen med avkjølt LAL Kavaklidere rosevin. Bedre blir det sjelden!

Nytt konsept for stedet er «Sunset Friday by Taro», hvor man nyter solnedgangen og en ny cocktail til spesialpris hver fredag. Jazz-tirsdag er en annen aktivitet.

Coctail har spesialprisen frem til kl. 20.00 ( da er solen gått ned sommerstid). Vi får se hva som blir prisen når verden åpner opp etter «Corona world wide lockdown» i 2020-21-22 En får en en vakker sunset inkludert i prisen. Solnedgangen er spesielt flott, når den beundres fra planet ved svømmebassenget.

Ikke gå glipp av ny info fra Nord Kypros, meld deg på nyhetsbrev!

Moderne interiør og lokaler

Tidligere lå en annen restaurant i Esentepe ved navn Cengiz Waterfall i samme lokaler. Cengiz flyttet deretter til Stone Castle, som er nærmere havet og oppkjøringen til Esentepe landsby. Restauratøren har igjen flyttet og driver sin svært populære restaurant i Esentepe landsby.

Ta av fra hovedveien for å komme til Esentepe landsby. ditt. Cengiz restauranten ligger rett bak landsbytorget ved kommunekontoret (Esentepe Belediyesi). 

Ved åpningen av Taro brasserie Sun Valley ble lokalene, fullstendig renovert. Taro fremstår som ny og moderne. Denne restauranten kunne vært i, hvilken som helst, internasjonal vestlig storby. Det gjenspeiles i meny, stil og interiør. Beliggenheten derimot er mye flottere og prisene er mye mer feriebudsjett-vennlige.

Interiør på Taro restaurant og brasserie

Forskjellige spesialtilbud

Du finner spesialtilbud som:
A glass of beer or wine with Fish and Chips  every Friday!

Vi har tidligere hatt priser for å viser det gunstige prisnivået. Med siste års fallende lire, påfølgende inflasjon ble gamle priseksempler misvisende. Når kronekursen har svekket seg sterkt fra 2022 så blir oversikten med mulighet for en reell sammen likning ytterligere vanskelig.  

På menyen finner du diverse frokostretter, salater, clubsandwich, hamburger, pasta, wraps, vegetar, småretter, barnemeny, desserter og alt av drikkevarer.

I tillegg har de en seksjon som heter big plates. Der er våre favoritter. Etter en tid på Kypros fyser vi på norsk middag. Ikke nødvendigvis med kokt potet, som min far mente var obligatorisk til all middagsmat. Selv til spagetti insisterte han på potet som tilbehør. Hver sin generasjon og hver sine vaner

Fysen på skikkelig mat?

Det vi setter enorm pris på er dampede grønnsaker og fiskeretter med herlig saus. Joda det vanker ofte Kypros poteter, de er sjelden kokte. Det takler vi bra, potetene er så ferske at de smelter i munnen. Yum.

Yummy hamburger frister både de unge og oss som ikke er fult så unge lenger   Bildet er tatt inne. Det som er så herlig på Taro Brasseri Sun Valley, er alle utebordene med utsikt. Det er der vi liker oss best.

Selv for en restaurant i på «landet» i Esentepe, er det vinterstid et godt og stort lokale innendørs.

Ikke gå glipp av ny info fra Nord Kypros, meld deg på nyhetsbrev!

Tips om snarvei fra SMP

Vi holdt til på Sea Magic Park i 8 år. For de som ønsker det så er det mulig å gå via Turtle bay og et stykke langs hovedveien. Vær obs på at det ikke er fortau og det kjøres veldig hardt.  Vi foretrekker vi å gå over Turtlebay stranden.  Se kartet lenger ned. Der er det ikke lys gatelys. Går tilbake etter solnedgang, må en ha godt med hodelykter og/eller lommelykter.

Turen fra Sea Magic park SPA er 3 km. Noe kortere om en velger å gå rett opp til hovedveien, når en ankommer nabo anlegget Turtle Bay. Da selvsagt mer utsatt for trafikken.

Sun Valley tidligere kalt Pine Valley er en fryd for øyet å bevege seg gjennom, velstelt og harmonisk.  Vi rakk akkurat å gå med solnedgangen rett foran oss. Vakrere blir det ikke.

Adresse:  Taro Brasserie,
Sun Valley Mountainside (tidl. Pine Valley), No:5 Esentepe Girne, 99400
Email:     info@tarobrasserie.com
Phone & Whatsapp: +90 539 101 82 84
Working Hours: 08.00-23.00 (Wednesday Closed)
Webpage med meny: www.tarobrasserie.com

For andre restauranter  se en lett presentasjon av flere tilbud eller se mer omfattende innlegg på bloggen her.