Bibliotheque restaurant Nicosia

Bibliotheque restaurant Nicosia

You are currently viewing Bibliotheque restaurant Nicosia

Bibliotheque restaurant Nicosia Walled City

Bibliotheque restaurant ble et nytt bekjentskap på vår første tur til Nicosia for flere år siden.  Dette skjedde  på en ekstremt varm og støvete dag, i slutten av juli eller begynnelsen av august. Vi var i Nicosia på Sightseeing og vi likte oss ikke.

Det var ingen entusiasme å spore i familien, uansett alder og kjønn. Det samme gjaldt begge sider av grensen.  Ved en tilfeldighet rotet vi oss inn i en sidegate, på vei for å finne parkeringsplassen. På tidspunktet var vi overmodne for å dra tilbake til Esentepe og kysten.

I sidegaten så vi skiltet og postkassen på bildet til Bibliotheque restaurant. Vi trodde først det var et bibliotek, slik alle kommunesentrum i Norge har. Vi gikk inn.

Vi følte vi fant en oase

Gjett om vi følte oss som en beduinerfamile på vandring i ørkenen. En familie som gjorde et svært overraskende funn; en grønn og herlig oase. For et flott sted! Det ble full tenning for en ny familie-favoritt.

Det var den første gangen, men har ikke blitt det siste besøket.

Bibliotheque restaurant, som var visstnok ganske nyåpnet den gangen. Hver eneste gang vi er i Nicosia Walled City, så prøver vi å stikke innom for mat eller drikke .

Bibliotheque restaurant Nicosia med deler av interiøret med stener, en scene og restaurantbord.

Et vellykket restaurerings prosjekt

For at en by skal utvikle eller beholde et stort særpreg, er en avhengig av at enkeltstående restaureringsprosjekter tas på alvor. De ansvarlige for  restaureringen av Bibliotheque restaurant, har gjort en svært god jobb. Den utskårne døren på bildet under er et eksempel.  ( beklager den dårlige bildekvaliteten)

Du finner en blanding av moderne komfort, nye ting og et gammelt rustikk særpreg som er veldig tiltalende. Stedet har rett og slett stor personlighet.

Ikke gå glipp av ny info fra Nord Kypros, meld deg på nyhetsbrev!

Paraplyer som solskjerming

Ute i sidegaten er det laget en festlig skyggeanordning av paraplyer. Det er veldig dekorativt, en blir riktig glad av å se stor kreativitet utfolde seg. Stor kreativitet vi så ellers også, under de påske dagene i 2019,  vi tilbrakte i Nicosia Walled City.

Om sommeren har vi opplevet en aircon, slik at man kan sitte der ute i «blæsten» om en ønsker det.

Efes 11. størst øl omsetting i verden

Den mannlige delen av Feriehusmiddelhavet er veldig glad i KEO fra sørsiden av Kypros. Men han opplever nok Efes hakket bedre. Den kvinnelige delen av Feriehusmiddelhavet var mer begeistret for den lilla stolen bak. Menn er fra Mars og Kvinner er fra Venus sies det.

Anadolu Efes heter selskapet som produserer Efes. Virksomhet som er organisert som et globalt selskap, som eksporterer tre fjerdedeler av produksjonen. Når det gjelder salgsvolum, er det Efes den 6. største bryggeren i Europa. På verdensbasis er ølet 11. største i verden. ( kilde wikipedia)

Tusen takk

Takket være Bibliotheque restaurant fikk vi hentet oss inn igjen og ble i godt humør. Da ble det tid for, en tur innom flere lokale attraksjoner.

Kontaktinformasjon

Bibliotheque Restaurant
Telefon: +90 533 833 71 65
Adresse: Mithat Paşa Sokak, Nikosia, Lefkoşa 99010

Ikke gå glipp av ny info fra Nord Kypros, meld deg på nyhetsbrev!