Godt for kropp og sjel – Vitamin Sea

Godt for kropp og sjel – Vitamin Sea

You are currently viewing Godt for kropp og sjel – Vitamin Sea

Godt for kropp og sjel!
Vitenskapen sier at det blå havet, bølger og sandstrender gir næring til sinnet og kroppen.

Vi er mange som tenker på sol, sandstrender og blått herlig hav når man snakker om sommeren. I følge mange så er nettopp det å tilbringe tid ved havet godt for kropp og sjel.

I en analyse av engelske folketellings data publisert i tidsskriftet Health Place, rapporterer de som tilbringer tid ved kysten bedre fysisk og mental helse enn de som ikke gjør det.
Fra en studie som ble publisert i Journal of Coastal Zone Management rapporterer deltakere som bor i hjem med havutsikt at de føler seg roligere enn de som ikke kunne se havet.

Hvorfor, akkurat, havet og stranden får deg til å føle deg bedre, relateres til noen få enkle faktorer.

«Fargen blå har blitt funnet av en overveldende mengde mennesker å være forbundet med følelser av ro og fred.«
«Å stirre på havet endrer faktisk frekvensen til hjernebølgene våre og setter oss i en mild meditativ tilstand.«

En studie publisert i American Association for the Advancement of Sciences tidsskrift fant til og med at blått er assosiert med et løft av kreativitet.

FeriehusMiddelhavet tilbyr det bredeste utvalg boliger på Nord Kypros, boliger og prosjekter tilpasset det Skandinaviske markedet.

På våre hjemmesider finner du mer enn 300 boligannonser med nye og brukte boliger. Alle med nærhet til havet og strendene. Her finner du utvalget  

Neste faktor, den enkle handlingen å berøre sanden – noe som gjør at man får en følelse av lykke og tilfredshet.

«Den fysiske følelsen av å sette føttene i varmt vann og sand får folk til å slappe av»

Siste faktor er lyden av bølger som hele tiden ruller inn og ut, inn og ut, lyden «de-stimulerer hjernen vår.»

Lydene – kombinert med det visuelle – aktiverer det parasympatiske nervesystemet, som er «ansvarlig for å bremse oss og la oss slappe av og føle oss mer i kontroll med oss selv.

Lukten av havbrisen bidrar også til å roe ned tilstanden din. Dette kan ha noe å gjøre med de negative ionene i luften man puster inn. Disse oksygenatomene har et ekstra elektron og forekommer på steder som fosser og havet. En studie publisert i Journal of Alternative Complementary Medicine antyder at negativ ionterapi kan brukes til å behandle symptomer på sesongmessige affektive lidelser.

Men det viser seg at placeboeffekten slår inn. Vi har vendt oss til å tenke på stranden som fredelig og avslappende. «Vi forventer at når vi skal på stranden så er det for å slappe av.» Dette kan vi takke våre favorittfilmer og TV-program for, siden nesten alle strandscener fremstiller stranden som som et avslappende og koselig sted.

Man behøver faktisk ikke å bo permanent ved havet for å høste fordelene.

Det handler om å utnytte tiden du bruker der best mulig gjennom å være bevisst til stedet, og oppmerksom på det som erfares i øyeblikket, med en vennlig, åpen holdning.

Ønsker du å lese mer om strendene på Nord Kypros, har vi et antall blogg innlegg om dette fra tidligere

Teksten over er oversatt og tilpasset med utgangspunkt i en artikkel fra NBC News i 2018.
Orginalartikkelen kan du lese her.

Ikke gå glipp av ny info fra Nord Kypros, meld deg på nyhetsbrev!