Kaplica badestrand

Kaplica badestrand

You are currently viewing Kaplica badestrand

Kaplica badestrand markerer starten på Karpaz

Kaplica badestrand er langgrunt, finkornet og veldig fin. Årsaken til den fine sand kvaliteten kan være at vi nå er nærmere den delen av Kypros, som kalles Karpaz halvøyen. Les mer om Karpaz som er et av Middelhavets siste uberørte steder og les om den berømte Golden beach på Karpaz her.

Avstander til Kaplica badestranden er ca. 30 km fra Esentepe, 55 km fra Kyrenia og kun 23 km til Bogaz og 50 km til Famagusta på østkysten av Nord Kypros.  Videre er avstanden fra Kaplica beach til Karpaz Gate Marina 50 km, og fra Kaplica til Golden beach nær tuppen på Karpaz, er det 75 km.

Betal for det du trenger av fasiliteter

Kaplica Stranden ligger ved et hotell i  en moderat prisklasse, slik at det er ikke inngangspenger. Istedenfor kan madrasser og parasoller leies for 3-4 TL  ( ca 8-10 nok.) pr del. En strandbar med enkel servering ligger rett på stranden, mens Kaplica hotell ligger rett bak med restaurant og en strandbutikk. Disse er oppe i høysesongen.

For de som tørr: Zip-line

I 2023 Oppdaget vi en zipline som gikk på tvers av Kaplica stranden og bukten. Det var full fart, høytaler m.m. mens det foregikk. Det er tydelig mer liv og røre i sommerferien, med mer aktivitet og liv.  

Ellers er september en svært deilig tid på Kypros. Det er alltid en behagelig mengde mennesker på Nord Kypros. Det er alltid masse plass og ingen trengsel. I slutten av September er det litt utenfor feriesesongen for hele Europa og spesielt rolig. I tillegg er det behagelige dagtemperaturer på 25-30 grader og 27-29 grader i vannet. Et skikkelig paradis!

Ikke gå glipp av ny info fra Nord Kypros, meld deg på nyhetsbrev!

Flott og langgrundt badestrand

Vi fra FeriehusMiddelhavet var på Kaplica Stranden en ukedag sent i september. Det var deilig badevann på den langgrunne stranden ca 26-27 grader, stille og rolig med lite mennesker. Det ligger en liten landsby på andre siden av veien ovenfor hotell & bungalow anlegget.

Kantara Castel kan sees i fjellet

Rett bak stranden oppe i fjellene ligger ruinene av Kantara Castle på 550 meters høyde. Se bilder og les mer mer om Kantara Castle her.  Den er 1 av 4 historiske festninger i tidligere tider, som vitner om korsfarere og konger fra middelalderens tilstedeværelse på øya.

Turen til Kaplica Beach, kan derfor bli en kombinert sightseeing og stranddag på en og samme dag. Fra stranden er det ca 11 km til parkeringen nærmest festningen. Da må en gå den siste biten lille stykket opp.

Adresse og kart til Kaplica

Ikke gå glipp av ny info fra Nord Kypros, meld deg på nyhetsbrev!