Ezic Peanuts restaurant Kyrenia / Girne helt unike beliggenhet

Ezic Peanuts restaurant Kyrenia / Girne helt unike beliggenhet

You are currently viewing Ezic Peanuts restaurant Kyrenia / Girne helt unike beliggenhet

Ezic Peanuts restaurant Kyrenia / Girne

Ezic Peanuts Restaurant har en fantastisk beliggenhet, helt nede ved vannet bakenfor Kyrenia Castle. Et moderne og nytt interiør, sammen med beliggenheten, gjør det Ezic Peanuts Restaurant til et populært sted. Legger en til en stor meny med moderne, internasjonal og lokal  mat til rimelige priser, blir Ezic fort en favoritt. Dette gjelder alle spisestedene med Ezic som en del av navnet. Du finner 5 i Kyrenia, 3 i Nicosia og 1 i Famagusta området.

Klippene i havet og Kyrenia Castle, er opplyst på kveldstid. Kyrenia Castle kan sees på avstand. Slike omgivelser skaper spesielt god stemning.

Helt åpent beliggende i vannkanten

Vinters tid lukkes den åpne delen igjen. Det er godt med plasser inne, ingen grunn til bekymring pga kapasitet.  Vedlagte bilde er grillet Seabream (brasme på norsk og cipura på Tyrkisk) med salat av salatblader, og annet tilbehør. En del enklere spisesteder bruker kål i salaten for å drøye ut. Det gjøres ikke her, noe vi setter pris på. 

Prisen for smørbrød med porsjerte egg og advocado er ( sept. 2023) 255 TL. Dette tilsvarer 95 ,- nok.  

Menyen har mat for hele familien, ta  en titt her >>

Ikke gå glipp av ny info fra Nord Kypros, meld deg på nyhetsbrev!

Bord i front row

Når vi kommer til Kyrenia på vårparten, så er det alltid Ezic Peanuts Restaurant, et av de første stedet vi spiser. Sitte ute i frisk luft, noen ganger i korte armer, helt nede ved sjøen. Vel, det oppleves veldig herlig og eksklusivt.  Vi ber vi alltid om bord i » front row close to  the sea».

Det var ved et slikt besøk, en stang plutselig kom opp foran og inntil bordet vårt.  Helt forskrekket reiste vi oss og bøyde oss ut over kanten. Der dukket en lokal mann og hans fiskestang opp. He, he, bare på Nord Kypros tenker vi hver gang slike sjarmerende hendelser skjer.  

Fiskemat

På Ezic restaurantene får en brød og olivenolje, før hovedretten kommer. Litt av dette brødet ble kastet ut, for å hjelpe fiskeren. Det hjalp trolig lite, men bildet viser hvor klart vannet er. Helt utrolig.  

På Ezic Peanuts får du peanuts som ventemat

Restauranten er 1 av ca. 9-10 stk. restauranter i en større restaurant-gruppe.  Maten er den samme på de fleste av restaurantene, dog er utvalget begrenset på noen og navnene noe forskjellig. 

Grunnen til at Ezic Peanuts Restaurant kalles Peanuts, er trolig pga en «gimmick». På bildet med servitøren som vasker bordet, kan to sorte sprekker ( streker) sees. Ved ankomst og venting på maten får, en utdelt peanutter med skall. Disse skallene skal kastes ned i sprekkene på bordet. 

Ikke rart Kjell Erik er blid. Ute til lunch, sittende ute med kun kortarmet pique-skjorte 11. november. Tyggende på peanøtter, med en duggfrisk lokal «helt» i glass, på vei med servitøren.  

Eziç Peanuts

Kontakt detaljer:
Karakız Sokak, No:26, Kyrenia / Girne
Tel: +90 392 815 06 92
Tel: +90 392 444 88 88 
Webside se her>>> 

Ikke gå glipp av ny info fra Nord Kypros, meld deg på nyhetsbrev!