Båttur fra Kyrenia Havn

Båttur fra Kyrenia Havn

You are currently viewing Båttur fra Kyrenia Havn

Lurt å booke eller kjøpe billetter på forhånd

En dag på sjøen på en båttur beskrives av mange som en av feriens deiligste dager. Fra Kyrenias gamle havn går det daglig turer. Det er flere forskjellige båt operatører, men opplegget er stort sett det samme.

Det er lurt å booke tid pr. telefon eller kjøpe billetter på forhånd, en dag man er i havnen for å spise etc. Båtene kjører turer hver dag i sommersesongen. Turopplegget er noe mer avhengig vind og vær  i vår, høst og vintersesongen.

En sval dag for store og små til sjøs

Båten kjører ut i fra havnen i 10. tiden på morningen. Varighet av turen er ofte ca 5 timer slik at en kommer tilbake i 15.-16.00 tiden.
(Priser og valutakurser fra 2018)Prisen varier fra 15-20£ britiske pund eller en betaler i TL tyrkiske lire,  ca. 70-100 TL pr. person inkl. lunch.   Tilsvarende i Norske kroner blir fra ca. 165,- og oppover, alt etter båt og valutakurs.

Kun som eksempel, valutakurser og påfølgende priser har sving voldsomt fra 2018 og fremover. En viss prisøkning er å forvente fra 2018, etter omregning til norske kroner. Spesielt pga dyrtid fra 2022.

Båtene har solskjerming, men husk solkrem

En båttur passer for alle aldre og på de varmeste dagene i august, er en båt tur spesielt godt egnet.  En bader, kjøler seg med brisen, bader igjen og igjen samtidig som en får vært sammen, sett på utsikten til land og prøvd seg på vannsport som underholdning.

Båtene har solskjerming på deler av dekket, mens noen deler er flotte for å sole seg. Husk solkrem med høy solfaktor. Alle båtene har toalett, noen har skifterom og dusj.

Ikke gå glipp av ny info fra Nord Kypros, meld deg på nyhetsbrev!

Førsteklasses utsikt til kystlinjen

Kyrenia Castle, Nord Kypros, sett fra havet på vei utover på båtturen. En blir påminnet om Europas storslagne historie mange steder på Kypros, men Kyrenia Castle er trolig det best bevarte. Se bilder og les mer om Kyrenia Castle.

Sommerferiens deiligste dag?

Det er luftig å være ute på sjøen, med bris og bevegelse. Mange beskriver båtturen, som sin flotteste dag under hele ferien. En kjører langs kysten vestover slik at det funger som en sightseeing. En får en flott oversikt over fjellryggen som går langs hele Nord Kypros og en får sett hvordan hele eller deler av kyststripen ser ut, fra sjøsiden.

Ikke gå glipp av ny info fra Nord Kypros, meld deg på nyhetsbrev!

Billettprisen inkluderer lunch og en drikke

Det inkluderer et lunchmåltid i løpet av dagen og en drikke til maten. Drikke utover dette, kan kjøpes ombord. Når det gjelder lunchen gir en ofte beskjed ved booking om en ønsker fisk eller kyllinger. Selve lunchen er en tradisjonell kypriotisk hjemmelaget buffe bestående av forskjellige mezes, salat, kylling eller fisk.

Båttur med full lunch, flere badestopp og mulighet for vannsport

Noen båter har sklie slik at en kan rutche ut i vannet på badestoppene.  De fleste båtene  tar 2-3 badestopp, hvorav et av stoppene er i nærheten av populære Escape Beach, Alsancak på vestsiden av Kyrenia. 

Det selges billetter om bord for de som ønsker å kjøre parachute, vannskuter, banan o.l. Prisene er betraktelig lavere om en sammenlikner med f. eks. Spania. Spør eventuelt om prisene før dere booker båtturen.

En ankomst inn i havnen som er en konge verdig

Kyrenia gamle havn kommer med 100% stemnings garanti. Det gjør at etter endt dag på sjøen, velger noen å spise middag i Kyrenia gamle havn. Les om og se bilder fra Kyrenia gamle havn her. 

Andre tilbud er solnedgangs cruise inkl. mat og drikke. En kan også chartre en båt for en hel dag, om en er mange nok.  Ta kontakt ved spørsmål.

Adresse og kontaktinfo

Kyrenia gamle havn / Kyrenia old harbor / Girne Yat Limani

Ikke gå glipp av ny info fra Nord Kypros, meld deg på nyhetsbrev!