Tyrkisk frokost Alsancak

Tyrkisk frokost Alsancak

You are currently viewing Tyrkisk frokost Alsancak

Tyrkisk frokost Alsancak - Günaydın

Tyrkisk frokost Alsancak er et herremåltid en kan leve på hele dagen. Vi utforsket Alsancak området og hadde fått tips om dette lokale frokost stedet. En tidlig søndagsmorgen i desember er det friskt å sitte ute i høyden. Er en norsk så lever en etter mottoet: «det finnes ikke dårlig vær, bare dårlige klær». Det var greit med et lite «lånepledd»,  da jakken lå igjen hjemme.

Du skal ikke sove bort Kypros søndagen

Kl. 9 en søndag morgen i desember hadde vi bestilt bord. Det kan være en fordel, men er ikke et krav. Vi koste oss med frisk luft og fin utsikt. Typisk tradisjonell tyrkisk frokost med oliven, slangeagurk, tomat, stekt Halloumi ost, Fetaost, posjert egg og noen kuler, vi ikke husker navnet på.

Til frokosten kom også en type ost ala ostefondue, og en type tomat- og paprika eggerøre kalt menemen. Alt ble servert  sammen med «verdens beste tomater» lokale super, duper gode Kypros tomater. Man kan trygt si at vi ble mette.

Börek og Tyrkisk te - yum

Når fersk börek kom på bordet, fortrengte undertegnede sin gluten intoleranse.  Litt ala Tine Meieriers melke reklame: «Må ha det, bare må ha det».  Tyrkisk te hører selvsagt med til tyrkisk frokost.

Litt i sterkeste laget selv for meg, som drikker te på den engelske måten, med melk i. Helt til vi skjønte at det var en kran for krutt sterk te og en kran for å etterfylle med varmt vann, slik at alle får den styrken de foretrekker.

Minst to måltider i en frokost

Vi betalte 45 TL pr.person ( desember 2018). For all maten en får på en Tyrkisk frokost Alsancak, med valutakurs (des. 18 ca 1,7 ) som da ble 153,- norske kroner for begge. Vi trengte ikke spise før middag, sent på ettermiddagen.

Har du mulighet til å prøve en tradisjonell Tyrkisk frokost på et lite og personlig spisested, så anbefales det. Tyrkisk frokost lages med litt små variasjoner fra sted til sted. Det er det som gjør det spennende og prøve forskjellige steder. Søndags frokost ute er en tradisjon lokalt. Vi møtte denne hyggelige samlingen med kvinner, en tidlig søndag morgen i desember.  

Ikke gå glipp av ny info fra Nord Kypros, meld deg på nyhetsbrev!

ILgaz Köy Firini - eller frokoststedet i Ilgaz

Ilgaz Köy Firini som dette lille familiestedet heter ligger flott til med utsikt nedover mot havet og kan nåes via forskjellige turveier. Det er helt ujålete og herlig, og viser bredden av tilbudene en har å velge blant på Nord Kypros. En søndagstur i fjell-løypene  i området. spiste vi Kleftiko på cafen til lunch. 

Noe av det som er så flott med Kypros som ferieøy, er nettopp denne blandingen av  forskjellige kulturer, stilarter og la oss kalle det «bekvemmelighets nivåer».

Nord Kypros har et utvalg som passer alle

Her på Nord Kypros har en en helt spesiell kultur med  særegne kypriotiske trekk, med mye tyrkisk påvirkning og med en dash av engelsk. På sørsiden har en det særegne Kypriotiske sammen med gresk kultur, med en dash engelsk. I sør har en også de helt typisk «charterferie stedene» med svenske kjøttboller. Alt dette kan oppsøkes, når eller  om det skulle bli et behov. En helt perfekt blanding.

Andre innlegg fra nærområdet

Etter maten var det ut å studere den knøtt lille, men søte fjelllandsbyen. Se et annet blogg innlegg om mange flotte dører og sjarmerende hus.

Gillham vingård Alsancak og Hotell    ligger kun et stenkast nedenfor «frokoststedet».
Alsancak området har utrolig mye å by på. Alsancak ligger nært Kyrenia sentrum, fine strender, stor utvalg av spisesteder, forretninger og godt tur terreng.

Adresse og kontaktinfo

Ilgaz Köy Firini cafe / Frokost stedet i Ilgaz

Adresse:  Ilgaz 99360
Åpningstid: Kl. 07.00 – 21.00  åpent hver dag.
For søndagsfrokost kan reservering av bord være lurt. 
Telefon: +90 542 88 21 036

Ikke gå glipp av ny info fra Nord Kypros, meld deg på nyhetsbrev!