Beste restauranter øst for Kyrenia Bellapais, Ozankoy og Catalcoy (Elexus)

Beste restauranter øst for Kyrenia Bellapais, Ozankoy og Catalcoy (Elexus)

You are currently viewing Beste restauranter øst for Kyrenia Bellapais, Ozankoy og Catalcoy (Elexus)

Hovedveien mellom Acapulco hotell og Kyrenia bys grense er kun 6 km. Fra Acapulco hotell er en i Catalcoy kommune, kjører deretter inn i Ozanko, som ligger med grense mot Kyrenia bysenter. Oppe i fjellsiden ligger sagnomsuste Bellapais landsby. Vakker og med mye hygge og atmosfære å by på. 

Kyrenia/Girne  og områdene rundt både på vest og østsiden, har et stor utvalg av spisesteder. Utvalget går fra vanlige til luksuriøse, til det mer ordinære, tradisjonelle og internasjonale. Alle områder hvor det er hovedsakelig lokale og utenlandsk fastboende vil prisnivået være noe gunstigere, sammenliknet med de mer typisk ferieområdene. 

Det er mange flere tilbud, spesielt i området nærmest Kyrenia. Det har vi ikke rukket å sjekke ut ennå. Port Cratos på Cratos hotel kan tilby et utvalg gode restauranter på et sted. China Rouge som er en asiatisk restaurant, 13 oysters bar,  Mey Blue,  La Plage, Ocakbaşı grillrestaurant er alle restauranter eller bar/nattklubber på Port Cratos. Det samme gjelder for Elexus hotel. 


Buffavento tradisjonelle restaurant

På toppen av fjellovergangen på veien inntil til Nicosia ligger en restaurant. Restauranten får flest plusser for originalt interiør og plassering. Maten, tja? Sist vi var der, den var ikke noe å rope hurra for ( 2018-19) Det var en jul og hele familien hadde gått runden rundt Besparmak fjellet «five fingers». Det kan være de hadde en dårlig dag? 2023 var den trolig nedlagt.  Innredningen er i tre, fra gulv til tak, med store trebjelker og vakkert skårne detaljer. Puter og stoff har tradisjonelle vevde mønster, så stilen på stedet er helt gjennomført Kypriotisk. Om sommeren er det svalt og godt i høyden og en har fin utsikt til landemerket «5 Fingers Mountain». Alle disse faktorene gjør stedet interesant, men da må nok nye «koster» starte opp igjen. Vi venter i spenning. 
Maten som tidligere ble servert fra det tyrkiske og kypriotiske kjøkkenet med mange kalde og varme mezeretter,  sammen med kjøtt som kebab og kylling. De var kjent for sine kjempestore hjemmelagde brød, til måltidet. 

 

Ikke gå glipp av ny info fra Nord Kypros, meld deg på nyhetsbrev!