Ego Bar Kyrenia old Harbor med «Cuba of the Med» atmosfære

Ego Bar Kyrenia old Harbor med «Cuba of the Med» atmosfære

You are currently viewing Ego Bar Kyrenia old Harbor med «Cuba of the Med» atmosfære

Ego bar rett ved den gamle havnen

Ego bar ligger få meter opp fra den gamle havnen. Eller en kan si at Ego bar ligger noen få meter ned fra bytorget ved George restaurant og fotballpub. Plassen har adresse nr.1, Ziya Rızkı Caddesi, Girne.

Mange kjører inn til den store kommunale parkeringsplassen Baldöken. En går deretter igjennom den Ottomanske gamle gravplassen, som nå er en park. Krysser veien og så er man på bytorget foran det gamle rådhuset, som nå trolig er  administrasjonsbygg. Fra bytorget er det kun 50 meter ned til Ego Bar.  

Litt denne "Middelhavets Cuba" stemning

En kan gå inn på flere måter. Går en inn fra øverste plan, det er et ganske stort område innvending. Det er hyggelig uteplasser under buene, godt med bord og sitteplasser et plan ned. I tillegg er det en utebar på plan nummer 3. På det tredje planet, er det i sesongen, ofte levende musikk.

Igjen viser det Tyrkisk Kypriotiske folket sin kjærlighet for levende musikk. Om sommeren er det deilig ute i hagen med DJ eller levende band. På Ego har jeg tidligere fått den beste mojito noen gang, laget utenfor et spansktalende land.

Ikke gå glipp av ny info fra Nord Kypros, meld deg på nyhetsbrev!

Terningkst 6 på sjarme og atmosfære

Ego Bars lokaler, får terningkast 6 for sjarme og atmosfære. Bygningens stil er som tatt ut av en gammel 50-60 tallsfilm fra Cuba. Litt tullete å skrive det, da bygget nok er tidstypisk for perioden det ble bygget på her på Kypros. Dessverre er mitt forhold til tidsepoken, mer påvirket av amerikanske gangsterfilmer, en arkitekturhistorie fra Middelhavet.  

Nord kypros kalles ikke Middelhavets Cuba, bare pga det rene herlige vannet på Golden Beach Karpaz. Sporene etter snart 50 år med internasjonal handelsblokade, er synlig på eldre bygg. Et annet samfunnsområde, hvor handelsblokaden var svært synlig, var bilparken. Når vi ankom første gang i 2014, satte vi personlig rekord i å telle gamle Renault 12. Så mange hadde vi ikke sett siden 1970- tallet i Norge.

Blant de bedre-stilte, har det vært stor utvikling i bilparken. I dag er, nye og kostbare, tyskproduserte SUV biler tydelig i bybildet.  

Brostein av naturlig rullestein

Går en fra torget  nedover mot den gamle havnen, så må en forsere en brosteinsbelagte gate. Her er brosteinen vanlig rullestein. Det betyr at stillethæler eller høy promille vil skape problemer. Trappetrinnene er nedslitt av århundrer med slitasje, igjen ikke lett å gå på. Men du, det er veldig, veldig sjarmerende. 

Fra trappene er det en egen inngang i steinmuren, som fører deg rett til det aller helligste. Nemlig utebaren på Ego. Enjoy. 

Kontakt informasjon

Ego Bar

Adresse: Aşağı, Kyrenia 99300
Telefon: +90 533 8429 999

Ikke gå glipp av ny info fra Nord Kypros, meld deg på nyhetsbrev!