Gave Coffee shop Alsancak

Gave Coffee shop Alsancak

You are currently viewing Gave Coffee shop Alsancak

Gave Coffeeeshop`s logo er en Kypros stol.

Gave coffee shop Alsancak Kyrenia er både en cafe, og et sted som oser lokal kultur. Gave åpnet i Januar 2019.  Bygningen, kafeen, menyen og interiøret er som tatt ut av en historiebok på Kypros med svarthvite bilder.  Bygningen er beige på grunn av de vakre kalksteinene, området er så kjent for.

Du finner tak holdt oppe av buede støttepilarer, brunbeisede vinduer og vinduslemmer, høye dører og bokhyller samt en svartovn som varmer deilig i de få kypriotiske vinterukene. Da er temperaturen mer lik en dårlig norsk sommer dag i mai og det er trivelig med levende ild.

Kypriotiske coffee shop kultur

I kafeen finner en de karakteristiske Kypros stoler i en brunbeiset variant. Det er også kaffens symbol. På disse sitter en å sosialiserer, spiser og koser seg med hverdagslivet, akkurat slik Kypriotene er så gode på. Det er det som gjør øya til et ferieparadis.

Vi har Kypros stoler i vår ferieleilighet, noe jeg insisterte på.  Det var ikke den enkleste saken i verden å få tak i 6 stoler laget på den gamle måten. Dyre var de også.

Det er med tradisjonelt håndverk på Kypros som andre steder i verden, utøverne dør ut. Også i et land som er stolt av sin kultur, er etterveksten er heller skrall. En kan bare håpe at steder som Gave Coffeeshop Alsancak Kyrenia kan være med å snu trenden med lav tilvekst. Om tradisjons håndverk verdsettes høyere, vil det tiltrekke seg yngre.

Kulturell stolthet er viktig

Stolene har seter av flettet strå og er ikke verdens beste å sitte på. Det krever noe «rumpefett» eller en pute. Men stolene oser av sjarme som oppveier for alt sammen. De er med å kultur-forankre en moderne innbygger og minner oss som utenlandske turister på hvilken kultur vi er gjester i.

Stolthet over egen kultur og lokale skikker er god beskyttelse mot å la seg spises opp av eller overkjøres av den industrielle  «monokultur» som dominerer samtiden.

Ikke gå glipp av ny info fra Nord Kypros, meld deg på nyhetsbrev!

Helim, Kleftiko og Zivania er tradisjons kost

Menyen på Gave Coffee shop Alsancak Kyrenia vil være hjemmelaget tradisjonsrik mat sammen med noen fastfood varianter. Den tradisjonsrike og langkokte Kleftiko vil stå på menyen, siden Gave kaffehus og taverna har en leireovn. Søndagsfrokost er en lokal tradisjon, som kan også anbefales på det sterkeste. Interiøret, omgivelsene og kulturen på Gave er verdt et besøk alene, maten er en ekstra bonus.

En kan få tak i tradisjonell tyrkisk frokost et sted i nærheten også. Stilen på frokost stedet i Ilgaz er helt annerledes, enklere. Stedene utfyller hverandre for beboere i nærområdet.

Et høyt verdsatt kultur prosjekt

Selvsagt vil du finne kaffe, te, lemonade, den lokale snapsen Zivania og vin. Zivania er en kypriotisk alkoholholdig drikke som lages på restene av  pressede vindruer. Den kan sammenliknes med den Italienske Grappa.

Kaffekultur og backgammon er som et radarpar å regne. Mulighetene til å spille backgammon er selvsagt tilstede.

Sentral beliggenhet - Alsancak the place to be

Du kan kjøpe deg en egen feriebolig på anlegget som Gave Coffee shop Alscak Kyrenia ligger. Se mer på FeriehusMiddelhavet sin web side for eiendomssalg.

Les mer om Nord Kypros  generelt og blogposter som tar for seg enkelt steder av interesse.

Adresse og kontaktinfo

Gave Coffeehouse Cafe

Adresse: Kani Akansu Cd, Alsancak 0900
Åpningstid: Ta kontakt – holder stengt i stille perioder på vinteren / ukedager..
Telefon: +90 548 88 84 283

Ikke gå glipp av ny info fra Nord Kypros, meld deg på nyhetsbrev!