Zenobia vrakdykk Larnaca et høydepunkt i dypet

Zenobia vrakdykk Larnaca et høydepunkt i dypet

You are currently viewing Zenobia vrakdykk Larnaca et høydepunkt i dypet

Larnakas mest kjente severdighet?

For oss som ferierer på Nord Kypros, blir en dag til Zenobia vrakdykk Larnaca en heldags tur. Vraket ligger utenfor kysten av Larnaca havn i sør, så det er i overkant av 1 times kjøretur for å komme seg dit.

Etter en kopp kaffe i utkanten av Larnaca, bærer det til havnen.

Nå skal alt utstyr ombord i en av dykkerbåtene. Før den korte båtturen ut til selve vraket. Man kjenner på spenningen blant fokuserte dykkere.  Utstyret forberedes.

Snart klart for første, dykk ned til Kypros mest kjente undervanns severdighet,  Zenobia vrakdykk Larnaka!

Zenobia et svensk lasteskip

Zenobia var et svensk lasteskip som kullseilte og sank på jomfruturen like utenfor Larnaca på Kypros den 7. juni 1980. Vraket ligger på 16–42 meters dyp og er et av de mest populære dykkemålene i Middelhavet.

Zenobia er i tillegg rangert som et av de ti beste vrak-dykkene i verden, og er en skikkelig godbit for den erfarne dykkeren.

72 m lang - 28 m bred - 42 meter dypt

Med en lengde på 72 meter og en bredde på 28 meter, er den et imponerende skue…

Både vraket og området rundt har blitt erklært som fiskereservat, av de Gresk-kypriotiske myndighetene. Zenobia har blitt et kunstig rev fullt av liv.

Zenobia - vårt favoritt nummer 1 dykk

Zenobia vrakdykk  Larnaca,  er rangert som vårt absolutte nummer 1 dykk.
Hit har familiens dykkerglade vært så heldige å få dykket, ikke bare 1 gang, men 2 ganger. Når man tar i betraktning at man gjør 2 dykk hver gang, betyr det 4 ganger ned til vraket!

Ikke gå glipp av ny info fra Nord Kypros, meld deg på nyhetsbrev!

Mitt skip er lastet med: Scandia trucks

Zenobia ligger på siden – med dekket «fullt» av Scandia lastebiler. Disse skulle etter planen leveres i Syria. Det første som slår enn når man er på vei ned i dypet er alle luftboblene som stiger mot overflaten. I sommersesongen, er det alltid mange som, bruker en dag nede i dypet for å oppleve Zenobia. Båten er svært stor. Det gjør at det er vanskelig å få full oversikt, når man er ned i mørket.

Det finnes mange dykkesenter, som tilbyr turer  Zenobia vrakdykk Larnaca.

I 2010 var DinSide på Heftig vrakdykk på Kypros – artig lesing, spesielt fordi vi «kjenner oss igjen».

Bli med en tur ned i dypet

Vi liker å filme dykketurene våre – slik at vi kan vise resten av familien hva de går glipp av. Her fra en av våre turer ned til Zenobia.

Etter dykkene til Zenobia, er et nattdykk vi gjorde sommeren 2020 blant våre høydepunkt som dykkere på Nord Kypros.  Det kan du lese mer om under: 

Ikke gå glipp av ny info fra Nord Kypros, meld deg på nyhetsbrev!