Alsancak Milli Park

Alsancak Milli Park

You are currently viewing Alsancak Milli Park

Alsancak Milli Park

Alsancak Milli Park ligger i Alsancak kommune tett opptil Kyrenia by. Kjært barn mange navn sies det. Mange kjenner parken også under navn som Özgürlük Milli Park eller Alsancak Belediyesi Özgürlük Milli Parkı eller Alsancak Kommune Frihets Nasjonal Park som det blir på norsk. Uansett navn, parken som ligger like ovenfor Escape Beach og hovedveien mot Lapta er et kjærkomment tilskudd i området.

Folk i alle aldre sees ofte ute på gåturer, når en kjører forbi. Under sees Kjell Erik en noe regnfull dag i desember. Kypros har dårlig norsk Oslo sommervær  vinterstid, dvs. på med genser og regntøy og ut på tur. Det er kjempe deilig!

Opplyst rundløpe

Prosjektets målsetting er økt helse og livskvaliteten for kommunens innbyggere. Det ferdige prosjektet er planlagt med innhold av en kunstig innsjø, en cafe, tennis- og basketballbaner, en stor lekeplass med lekeapparater, en mini-dyrehage og sykkelstier gjennom hele komplekset.

Ved åpningen er en rundløype med 2 filer og lengde på 1200 meter laget. Løypen er opplyst etter solnedgang. Ved hovedinngangen er det cafe, toaletter, minbank, handicap parkering og godt med sitteplasser. De andre planene kommer til litt etter litt.

Prosjekthjelp fra Girne American University

Girne American Universitet og arkitektstudentene deltok på en workshop og kom med innspill til utforming. Innbyggerne ble også tatt med i planleggingen. Ordet nasjonal park betyr ikke helt det samme som i Norge, hvor bruk av en slik «tittel» er underlagt strenge krav og kriterier. Uansett forskjellige vurderinger, ligger det i prosjektet at det skal jobbes med å bevare det lokale biologiske mangfoldet.

Ut å gå i trygge omgivelser

I dag er parken et ypperlig sted for å gå en tur under helt trygge omgivelser. En går på en type hardpakket sand vei mellom furutrær og fuglesang. Det fine er at det er muligheter å bruke rundløypene til trim på kveldstid. Dette gjelder mest i den varme årstiden for turister og hele året for de lokale som har forpliktelser på dag tid.

Ikke gå glipp av ny info fra Nord Kypros, meld deg på nyhetsbrev!

Militært område ble til park

Etter 1974 har det vært treningsleire for tyrkiske soldater fordelt rundt omkring på Nord Kypros. Området hvor parken ligger var tidligere et slikt område. Etter initiativ fra Alsancaks ambisiøse ordfører Firat Ataser, ble planene om en kommunal fritidspark lagt.

Store planer for området

Med tid skal det lages en snarvei over til Gave Coffe Shop, slik at en kan kombinere besøket med god kaffe og en matbit. Det vil også lages en undergang under hovedveien ned til strandprosjektet kommunen jobber med. På Dronebildet under sees parken til høyre for veien og strandområdet som skal settes istand og rustes opp nede til venstre.

Bli med en tur til Escape beach og til parken

I 2018 var oppstart av første fase av arbeidet med den offentlige stranden som vil være en del av Alsancak Kommune Frihets park og strand prosjekt.

Vi ønsker kommunen lykke til med  finansieringen og arbeidet med dette ambisiøse prosjektet. Parken har mange mennesker, inkludert undertegnede, allerede hatt stor glede av. Det vil vi alle sammen også ha, når stranden blir ferdig.

Bli med en tur på Escape beach her og i parken

Adresse for parkerings plass

Alsancak Municipality Park / Özgürlük Milli Park / Alsancak Belediyesi Özgürlük Milli Parkı / Alsancak Kommune Frihets Nasjonal Park 

Adresse:  
Åpningstid: Det er belysning langs turveien
Åpen tidlig til sent. 

Det er pr. 2023 to muligheter for parkering på samme side av hovedveien som parken ligger. Linken under er til hovedinngangen. Der er det en minibank, en liten cafe, lekeplass.  

Parkering  ved Heaven restaurant:  
Trykk på link som tar deg   rett til googlemaps

Ikke gå glipp av ny info fra Nord Kypros, meld deg på nyhetsbrev!