Esentepe strand Nord Kypros

Esentepe strand Nord Kypros

You are currently viewing Esentepe strand Nord Kypros

Kombiner strand med handling av mat

Esentepe strand Nord Kypros åpnet sommeren 2016 og er en kommunal strand.  Stranden ligger nede ved havet rett bak H. GüL supermarked  ( tidligere Tempo m.fl.).  Kommer en kjørende fra Kyrenia og kjører retning øst utover kysten,  ligger stranden ca. 3 km etter Petrolstation ( bensinstasjon). Nedkjøringen til stranden er ved supermarkedet. Det er lett om en finner supermarkedet. En kan fint kombinere et besøk på stranden med shopping av f.eks. fersk kjøtt til kveldens grillaften.  

Fasiliteter på en kommunal strand

Det er dusj, toaletter og skifterom i tilknytning til strandbaren, er til gratis benyttelse.

Andre populære strender i området er Alagdi Turtle strand 1, 2 og 3,  Korineum Strand klubb  og Acapulco hotell og strandklubb.

Det hyggelige med å være på en offentlig strand  sammenliknet med f.eks Korineum og Acapulco, er fokus på skilpadder. Sandstrendene på Nord Kypros er hekkeplasser for to skilpadde arter, Loggerhead Caretta Caretta og den grønne havskilpadden, Chelonia mydas.

Begge artene har samme formerings mønster og bruker de myke sandstrendene til å legge eggene sine. Flere steder på stranden her i Esentepe står det merkede områder for å verne skilpadde eggene, som ligger under sanden. Det samme gjør det på andre offentlige strender.

Esentepe Public Beach er en sandstrand

FeriehusMiddelhavet, Monica O. Oseberg, måtte en tur på Esentepe strand Nord Kypros sommeren den åpnet. Det er viktig å teste ut selv. Det fine med kysten av Nord Kypros er at det er mange forskjellige bade muligheter. Offentlige organiserte strender, private strand klubber og naturlige badeviker. Østover for Kyrenia i Esentepe området er det få sandstrender. De som finnes må testes ut. 

Det er kilometer på kilometer med stenete viker, som er gode badesteder. For de som foretrekker sand, da må de dra til en organisert strand. Etter mange år på strand med rullesten i Albir Spania, har vår familie lært seg å bruke badesko. Med badesko kan selv de med følsomme føtter, bade hvor som helst!

Ikke gå glipp av ny info fra Nord Kypros, meld deg på nyhetsbrev!

Null inngangspenger, betal for det du bruker.

Esentepe strand Nord Kypros er en offentlig strand, som ikke er tilknyttet et hotell. Derfor er det ingen inngangspenger for å bruke stranden. En kan derimot leie madrass til solsengene og parasoller, som koster noen tyrkiske lire pr. del.

I strandbaren er det lunchmat, is, chips,  og drikke med og uten alkohol. Kommunale strender er rimeligere, sammenliknet med en Beach club eiet av et hotell. Bruken av kommunale tilbud er beregnet på alle, noe som inkluderer lokal befolkningen. Minstelønnen er lav på nordsiden av øya, det påvirker prisene. 

Skillpaddereir merket med dato

Sandstrendene på Nord Kypros er hekkeplasser for to skilpadde arter, Loggerhead Caretta Caretta og den grønne havskilpadden, Chelonia mydas. Begge artene har samme formerings mønster og bruker de myke sandstrendene til å legge eggene sine.

Flere steder på stranden i Esentepe , står det merkede områder for å verne skilpadde eggene. Redene med egg, ligger under sanden. Det samme gjør det på andre offentlige strender.

Adresse og veibeskrivelse

Esentepe Beach offentlig / kommunal (belediyesi)
Adresse: Esentepe Yolu ( hovedvei til-fra Kyrenia) avkjøring til stranden er ved supermarkedet ca 2-3 km før / etter avkjøringen opp til Esentepe landsby. 

Ikke gå glipp av ny info fra Nord Kypros, meld deg på nyhetsbrev!