Peace and Freedom Museum Alsancak, Kyrenia

Peace and Freedom Museum Alsancak, Kyrenia

You are currently viewing Peace and Freedom Museum Alsancak, Kyrenia

Minnesmerke på et viktg sted

Peace and Freedom Museum Alsancak, ble opprettet i 80 årene. Dette minnesmerket over de tyrkiske styrkene som døde i 1974-invasjonen av Kypros, er et must hvis du vil forstå mer om den turbulente tiden 1950-1974 på Kypros. Engelskspråklige nasjonaltjenestemenn fra den tyrkiske hæren er tilgjengelig for å guide deg gjennom de forskjellige delene av minnesmerket,.

Museet ligger i området hvor de tyrkiske troppene gikk i land.

Det er til minne om det som skjedde i dagene for den militære konfrontasjonen mellom de tyrkiske troppene og de gresk / gresk-kypriotiske styrkene.  Det består av to deler. Utendørs område som består av militære kjøretøy og våpen, forlatt av de greske soldatene som flyktet. Innendørs er det et krigsmuseuum hvor man kan se bilder fra militæraksjonen, samt uniformer fra noen av deltakerne.

Museet finner man på høyre hånd 500 meter etter rundkjøringen som forener gamleveien gjennom Kyrenia, og motorveien som går på oversiden av byen.

Mer informasjon om Alsancak finner du her. Populære Escape Beach kan du lese mer om her

The Ship monument

I nærheten av museet finner man en liten militærgravplass. Inkludert gravene til Colonel Karaoglanoglu, sjef for det 50. infanteriregimentet til den tyrkiske hæren. Den nærliggende landsbyen, har tatt navnet Karaoğlanoğlu til minne om ham.

Siste tilskudd til Peace and Freedom Museum, er The Ship Monument. Dette er et marinefartøy som ble brukt i forbindelse med intervensjonen i -74, som nå er omgjort til et museum. Skipet er åpent for publikum, slik at man kan gå ombord. Det ble offisielt åpnet 20. juli 2021. 

Özgürlük Milli Park betyr freds nasjonal park

Bildet over kommer fra hjemmesiden til Alsancak Belediyesi.

Videre på veien mot Escape Beach finner man det store monument som står rett opp fra landingspunktet for militær intervesjonen. Tvers over veien for monumentet finner man Alsancak Mili Park. Mange kjenner parken også under navn som Özgürlük Milli Park eller Alsancak Belediyesi Özgürlük Milli Parkı. Alsancak Kommune Frihets Nasjonal Park som det blir på norsk.

Museet kan anbefales. Spesielt for deg som er interessert i å lære mer om Kypros på et – for de lokale Tyrkisk Kypriotene – veldig viktig historisk sted.

Bolig på vestsiden av Kyrenia

Vest siden av Kyrenia er et mye mer etablert område, enn hva man så langt kan si om området øst for byen. FeriehusMiddelhavet har solgt flere boliger i dette området, vi samarbeider med det største lokale eiendomsmegleren på Nord Kypros, Goldmark Estates. Goldmark Estates har i tillegg til kontor i Iskele, Famagustabukten, sitt hovedkontor bare 5 minutter fra Peace and Freedom Museum. På denne måten kan vi presentere det største utvalget av boliger for Skandinaviske kjøpere, spesielt vest for Kyrenia sentrum.

Ikke gå glipp av ny info fra Nord Kypros, meld deg på nyhetsbrev!