Kumarcilar Han Gamblers Inn & bysykler Nicosia Walled city del 8

Kumarcilar Han Gamblers Inn & bysykler Nicosia Walled city del 8

You are currently viewing Kumarcilar Han Gamblers Inn & bysykler Nicosia Walled city del 8

Kumarcilar Han Gamblers Inn & Bysykler i Nicosia

Kumarcilar Han Gamblers Inn, bysykler og herlige kaker fra Tezgah Cafe i Walled city Nicosia er dagens tema. Vi begynner med syklene.

Der Nicosia gamleby Walled City slutter og Sarayönü Sokak krysser vollgraven som omslutter gamlebyen, ligger det flere kafeer og en docking stasjon for bysykler. Området her blir kalt Mahmutpasa. På bildet ser du bysykler fra firmaet Velospeed, stående klar til bruk.

Bysykler i Nicosia

Velospeed er firmaet som er ansvarlig for bysykler på Nord Kypros. Velospeed har en webside, men best fungerer app’en deres. Denne finner du på Google Play og Appstore under navnet PBSC (previously CycleFinder)

Alle priseksempel er fra 2020. Ta også høyde for at kursen var annerledes ved omregning til nasjonal valuta.

For de fleste turister er timesleie det mest aktuelle. Husk å lese betingelsene. ( Pris pr. time i 2020 er 5,99 TL + VAT. )

For punktert dekk er prisen 25Tl hvis uhellet informeres om til Velospeed, eller 30TL om sykkelen kun settes igjen punktert i en docking stasjon ( pris 2020). Evt. ekstra utgifter trekkes av kredittkort oppgitt ved utleie registreringen.

Neste stopp Kumarcilar Han, Gamblers inn

I alle smågater og rolige områder er sykkel veldig trygt. Når det gjelder trafikkerte områder vær obs på at det er svært mye uvettig kjøring på øya. Det gjelder både i nord og sør.

Vi fortsatte vår utforsking av Lefkosa Türk, og passerte dette spesielle inngangspartiet. Denne gangen fulgte vi ikke den blå linje igjennom byen. Neste stopp var Kumarcılar Han også kalt Gamlers inn.

Ikke gå glipp av ny info fra Nord Kypros, meld deg på nyhetsbrev!

Lillebroroen til Büyük Han

Kumarcılar Han er den ukjente lillebroren til Büyük Han. Det er kort avstand mellom disse to Han’ene.  Bygget var ferdig restaurert i 2016. Initiativtaker er hotell-entreprenør, nå pensjonist John Aziz Kent. Ildsjelen John, startet 35 år tidligere med å søke støtte fra TRNC-regjeringer. Til slutt klarte han å få et restaureringstilskudd på over £ 1million pund fra den tyrkiske stat. I tillegg kom hans egen investering i arbeidet.  TRNC-regjeringen vil administrere bygningen de første 10 årene før kontrollen av bygningen går tilbake til John Aziz Kent. (kilde: Cyprusscene)

What would the world be without: CAKES

Vi fikk først bare tatt et et eget stakkarslig bilde  fra baksiden på Kumarcilar Han Gamblers Inn. Årsaken til dette er kakene i cafe Tezgah på andre siden av Asmaalti Sokak, en hyggelig smal gågate. ( se instabildet over). Dette området er trivelig. Fokus på arkitektur og historie, måtte vike for fokus på kake. For noen kaker, se under så forstår du hvorfor……….. ( kaffe i Nicosia nedlagt pr. 2022).Vi gikk tilbake i skumringen og fikk et av fronten også. Det er et veldig sjarmerende område. 

 
Se dette innlegget på Instagram

Et innlegg delt av Tezgah (@tezgahcafe)

Se dette innlegget på Instagram

Et innlegg delt av Tezgah (@tezgahcafe)

Tezgah cafe, nå også i Kyrenia

Du trenger ikke lenger kjøre til Nicoisa Walled City for å spise «super yummi kaker». Tezgah cafe har nå en avdeling i Kyrenia by. I Kemerli Konak hotel i Zeytinlik, kan du spise herlige kaker. Du finner kafeen i første etasje, med verandaen utenfor. Hotellet er et syn i seg selv.

All den gode maten på øya og kakene fra Tezgah, gjør at en må en bevege seg mest mulig.  Maten og kosen gir vi ikke slipp på!!

Følg med over til del 9

I de neste innleggene vil vi passere grensen til den gresktalende delen. Den ene veien via fotgjengerovergangen i Ledra street. Så går vi tilbake igjen via Ledra Palace grensepassering.  Så blir det litt shopping og kos i den moderne delen av Nicosia, så følg med.

Alle innlegg i denne serien fra Nicosia Walled City er:

Del 1   TasEv guesthouse i Arabahmet
Del 2   Nicosia langs blue line
Del 3  Masterplanen for Nicosia  og rehabiliteringsarbeidet
Del 4   Büyük Han Great Inn i Nicosia Walled City 
Del 5   Kypros dører  i Nicosia Walled city 
Del 6   Bibliotheque restaurant og Bandabulya
old Market Nicosia walled city 
Del 7   Selimiye bydel og moske 
i Nicosia Walled City
del 8   Kumarcilar Han Gamblers Inn,
bysykler og kaker i Nicosia Walled city
Del 9   Ledra Street grensepassering Nicosia
nord til sør i Nicosia Walled city 
Del 10  Ledra Palace crossing point  
Nicosia Walled City
Del 11  Det moderne Nicosia 
med shopping og fornøyelser

Ikke gå glipp av ny info fra Nord Kypros, meld deg på nyhetsbrev!