Reise til Ercan Corona sommeren 2020 med Turkish Airlines

Reise til Ercan Corona sommeren 2020 med Turkish Airlines

You are currently viewing Reise til Ercan Corona sommeren 2020 med Turkish Airlines

Vår reise til Ercan Corona sommeren 2020. Vi ankom natt til lørdag 25. juli etter flytur med Turkish Airlines fra Gardermoen via Istanbul nye flyplass til Ercan på Nord Kypros. Turen gikk veldig bra, ingen forsinkelser underveis. Utdeling av «hygiene sett» til alle når vi gikk ombord på flyet.
Munnbind, antiback og desinfiserings servietter.

 


Istanbul Airport er en lekker og luftig ny flyplass i med masse fine butikker og restauranter.

Den korte mellomlandingen i Istanbul og lange avstander gjorde at fokuset denne gangen var på transport fra gate to gate (litt bedre tid på hjemturen for å sjekke ut nye Istanbul Airport.

Ved transitt i Istanbul måtte vi fremlegge Negative PCR-tester, samt febertestes for å slippe gjennom, før siste etappe til Ercan.

På Ercan blir alle screenet med varmesøkende kamera, og PCR testet  (kostnadsfritt), deretter hjem i «reise karantene» i påvente av svar (normalt svar i løpet av 24 timer, avhenger av helgedager). Alle mottar kopi av strekkode som følger testen, slik at man selv kan logge seg inn på nettet for å sjekke testresultatet.

Vi var tidlig sikre på at veien «via Ercan» ville være den beste reiseveien for oss, og fikk dette bekreftet når vi etterhvert ser hvordan de «bruser med fjærene» i sør, og nekter innreise fra Nord.

Det har vært snakk om å innfør 7 dagers karantene fra 1. august – for alle som kommer via Tyrkia, eller sør-siden (Larnaca) noe som ville ha satt en effektiv stopper for turister som ønsket å reise til Nord Kypros. Heldigvis avviser statsminister Mr. Ersin Tartar dette kravet (heldigvis  – ikke minst for alle som lever av turistene her).
Les artikkelen her

Slik situasjonen er i dag (dette endrer seg jo «nesten daglig»), så er ikke vi i tvil om at man bør reise t/r Ercan via Istanbul, hvis man planlegger en reise hit. Man kan reise inn på sør-siden (og ta sjansen på at ikke grek-kypriotene «stikker kjepper i hjulet» ved grenseovergangene til nord), og hjem fra Ercan. Men når man vet at en enkeltbillett med Turkish koster omtrent det samme som en t/r billett blir dette en dyr flyreise, da man må kjøpe turen fra Norge til Larnaca i tillegg.

Uansett, har man muligheten så vil vi absolutt anbefale en tur hit nå!
Her både er og føler man seg veldig trygg – som alltid!


Avslutter med noen «reisevett regler»

 • Lytt til og følg råd fra erfarne, pålitelige kilder .
  • info som kommer fra Nord Kypros sitt offisielle informasjonskontor
  • FHI / Utenriksdep. sine reise råd).
  • Informasjon som kommer fra tabloidpressen hjemme i Norge er nødvendigvis ikke alltid faktasjekket før den publiseres!
 • Husk at – Nord-Kypros er IKKE et grønt, såkalt A-kategori land, hvilket betyr at man må i reisekarantene når man kommer hjem.
  • Reisekarantene er ikke det samme. som smittekarantene, les om forskjellen i et tidligere blogginnlegg.
 • Husk – du slipper ikke karantene selv om du skulle ha kommet deg over til sør-siden, og hjem via Larnaca (du har fortsatt oppholdt deg utenfor Schengen/EU)
 • Vær oppmerksom på at situasjonen endrer seg raskt (ref. Spania), her er det viktig at hver enkelt følger med i forhold til sine egne reiseplaner.
 • Husk at de fleste «norske» reiseforsikringer ikke gjelder for reiser til land som er unntatt fra UD’s reiseråd. Men man kan selvfølgelig kjøpe forsikringer hos andre aktører med minst like god dekning, slik vi gjorde.

God sommer!
Hilsen oss som heier på Nord Kypros!