Vårblomster Nord Kypros

Vårblomster Nord Kypros

You are currently viewing Vårblomster Nord Kypros

Vårblomster på Nord Kypros, vekker sjelen fra vinterdvale.

Vårblomster Nord Kypros er en vakker skue. Gud var i generelt godt humør når han skapte Kypros. Når våren på Kypros ble til, må han ha hatt en av sine absolutt  «beste dager på jobben». Det er knallblå himmel, lyseblått hav, irrgrønt gress og blomstergule jorder så langt øyet kan se. Nord Kypros har store uberørte områder utenfor byene, noe som gjør naturopplevelsen med vårblomster spesielt flott. En ser røde valmuer i grøftekanten omringet at Åkersennep, Tistler og gule Margeritter.

I Februar starter blomstringen for fullt

Den nordlige delen av Kypros er den grønneste delen av øya. Fra november når det kan forekomme noen regnskurer er det noe blomstring å se enkelte steder i skogen.  Når de varme dagene blir flere i februar og mars, starter det en helt mengde av  blomster å komme til syne.

I tillegg lukter det stedvis fra hagene det eksotisk og forførende av Appelsinblomst. Fjorårets appelsiner henger også klare for plukking. Ferskpressed appelsinjuice smaker ekstra godt fra egen hage.

Kraftige farger og mye sollys tenner livsgnisten

Når det gjelder visuelle inntrykk, så kan enorme områder med Åkersennep og gule Margritter hjelpe på livsgnisten hos oss nordboere. De fleste av oss er slitne etter mange måneder med mørke og kulde i hjemlandet.

Røde valmuer istedenfor løvetann

På Nord Kypros finner en røde valmuer i grøftekanten istedenfor løvetann. Herlig sjarmerende.

Det er ikke bare vi mennesker som trives om våren. De lokale geiteflokken og saueflokkene storkoser seg på beite, på grønne jorder.  Rent idyllisk er det når «sauemor»  og lammene, sammen går fritt på beitet.   

Judas Iskariot

Inne i Kyrenia blomstrer noen vakre cyclamen/ mørke rosa trær, som med sin skjønnhet står i kontrast til biltrafikk og yrende byliv.  Dette vakre treet er typisk for det østre Middelhavet, og kalles for Judas treet. Dette har bakgrunn i at når Judas hang seg i treet, ble det farget rødt. Noen mener treets navn kommer fra at arten er typisk for og kunne finnes i mangfold i Judea. Judea er det gamle navnet på stammen fra og området som i dag går under navnet Israel.

Judastreet sies å være
cyclamenfarget etter Judas blod. Han hang seg i samme type tre.
Eller fordi tretypen kommer fra Judea ( nå Israel)?

Ikke gå glipp av ny info fra Nord Kypros, meld deg på nyhetsbrev!

Frittvoksende Alpefioler (Cyclamen)

Ved en stopp oppe i fjellene ved Kantara castle fant vi et stort område dekket med rosa Alpefioler. Det er magisk å se plantetyper vi kjøper som inne-potteplanter i Norge, som villmarksblomster på Nord Kypros.Noen år var vi så heldige å få se en eventyr hage med en «million» Alpefioler. Se mer fra det her.

Øya Kypros har mange endemiske planter

Nord Kypros er kjent for sine endemiske planteliv, som betyr at de botaniske artene er spesielle for dette området. Som øy har de klart å beskytte artene bedre. I den samlingen finnes en viltvoksende sort tulipan, flere typer orkide m.m. Jeg gleder meg til et opphold, hvor det er  mulighet til å delta på en guidet blomstertur. Det må bli en annen vår.

Mimosatreet lyser som en sol

På friland, langs veier, på jorder og alle tenkelige og utenkelige steder står mimosabuskene i full blomst. Det riktig gnistrer i gult, så buskene «konkurrerer med solen» om å lyse opp mest mulig. Under sees en flott mimosa mot den knall blå himmelen på Alagadi Turtle beach sin parkeringsplass.

Solfylt blomsterhilsen fra Monica og Nord Kypros.

Ikke gå glipp av ny info fra Nord Kypros, meld deg på nyhetsbrev!