Bellapais Garden Restaurant og president Ackinci

Bellapais Garden Restaurant og president Ackinci

You are currently viewing Bellapais Garden Restaurant og president Ackinci

Bellapais Gardens en utmerket kvalitets restaurant

Bellapais Gardens er et boutique hotell beliggende rett nedenfor klosteret. Restauranten går for å være en av Nord Kypros beste. Om vinteren sitter en inne i den koselige hovedbygningen, mens en sitter rundt svømmebassenget ellers. Etter mange strålende anbefalinger, kom anledningen i påskehelgen 2017. 

En tidligere påskeaften hadde vi tilbrakt et vellykket måltid på Kybele Restaurant, som også ligger i Bellapais landsby. Nå var det på tide å se om alle anbefalingene var korrekte for Bellapais Gardens. 

Fredsforhandlings teamet og presidenten

Vi var et lite selskap, men ønsket å bestille bord,. Dagen var først om  tre dager, det var tross alt påskeaften.   Restauranten informerte ved bestillingen, at ved det samme tidspunktet kom Nord Kypros sin president for å spise. Vi trodde ikke våre egne ører, og tenkte at det kunne umulig stemme.

Tre dager etter satt presidenten og følge og koste seg på restauranten. Sammen med disse satt FNs spesialrådgiver og Arbeiderpartiets Espen Barth Eide. Det var litt av en opplevelse for oss, å bivåne selskapet.

Kort mellom internasjonal politikk og "hvermannsen" denne kvelden

Vi  spurte pent og fikk lov å ta et bilde av presidenten og FN`meklingsmann i fredssamtalene Espen Barth-Eide. Det var stor stas, for oss altså, ikke for presidenten og Espen Barth-Eide!! Imponerende, hvor flott og folkelig begge to håndterte henvendelsen.

«Vi heier på dere begge to», poengterte vi. Dessverre gikk ikke forhandlingene helt i mål.  En trøst får være at så lang som disse kom vedrørende konfliktområdene, er lenger enn noe forhandlingsteam har klart tidligere. På Nord Kypros den kvelden ble det kort mellom vanlige folk og politiske begivenheter, som verden følger med på.  

Ikke gå glipp av ny info fra Nord Kypros, meld deg på nyhetsbrev!

Maten var fantastisk, men presidenten trumfet alt annet

Maten, hvordan var den? Helt nydelig, godt utvalg. Vi fikk et litt annet fokus en mat, slik at det er Presidenten vi husker best fra kvelden. 

Bellapais Garden ligger ned til venstre i en side gate rett før en kommer frem til selve Bellapais kloster.  Sommerstid settes det opp bord ute rundt svømmebassenget. Det frister veldig, så egentlig er vi glade for at vi må tilbake igjen, ved en senere anledning.  

Kontaktinfo og adresse

Bellapais Gardens Restaurant
Telefon for bordbestilling: +90 548 856 60 66
Mail:  info@bellapaisgardens.com
Adresse: Crusader Road P.Box 7 Bellapais N. Cyprus
Mer info: serverings stedets webside

Ikke gå glipp av ny info fra Nord Kypros, meld deg på nyhetsbrev!