Antiphonitis Kirke Esentepe gåtur i fjellene

Antiphonitis Kirke Esentepe gåtur i fjellene

You are currently viewing Antiphonitis Kirke Esentepe gåtur i fjellene

Turmål: 1300-talls kirke med freskoer

Antiphonitis Kirke Esentepe stammer fra den bysatiske tidsepoken. Kirken eller klosteret, som det også kalles ligger ovenfor Esentepe.   Esentepe er en liten landsby, beliggende en halvtimes kjøring øst for Kyrenia.   En kan kjøre helt frem, men vi ønsket å bruke turen til trim.

Det er et stort utvalg i turveier, som er godt merket i fjellområdene på Nord Kypros.  Vi kjørte igjennom Esentepe, videre mot Antiphonitis Kirke Esentepe  og så videre oppover mot Forest station Alevkayasi. Et stykke opp parkerte vi langs veien og begynte turen.

Turen tatt fra Bok: Walk and eat North Cyprus

Frem og tilbake gikk vi 9,5 kilometer og brukte ca. 2 timer. Det er en flott turvei inn til Antiphonitis Kirke Esentepe, og deilig turvær en dag midt i desember. Turvei systemet er  godt merket, men er du usikker ta med de offisielle turkartene eller kjøp en turbok. Tempoet vårt var et normalt gåtur tempo.

Powered by Wikiloc

Mest skogsveier, noe utsiktspunkter, god naturopplevelse

Noen svinger av veien førte oss til flotte utsiktspunkter, men mesteparten av tiden gikk vi på skogveier. Vi stoppet for bilder, studering av blomster, bilder inne i kirken, fant fornøyd et helt rent toalett(vannklosett) og tok en liten prat med vakten som jobbet med billettsalg i kirken.  Så det var ikke et spesielt høyt tempo vi gikk i.

Det koster 7 TL pr. person  ( 2018) ( ca. 10-12,- Nok)  for å komme inn i Antiphonitis Kirke Esentepe. Det er samme prisen, som vi tidligere har betalt på andre offisielle severdigheter. Billettpris til museumer er svært lavt priset på Nord Kypros

Ut på tur aldri sur

«Ut på tur aldri sur». FeriehusMiddelhavet, dro ut på tur en deilig desemberdag i fjellheimen på Nord Kypros.  Den Kypriotiske «vinter» er som en norsk sommer med normal temperaturer ca. 15-20 grader. Noen dager er det sol og oppholdsvær andre dager regnskurer. Da er det å gjøre som i Norge, kle seg etter været, og komme seg ut på tur. Det gjør Kypros til en ypperlig helårsdestinasjon.   

Turen til Aniphonitis er en lett tur, lite stigning mesteparten er flatt med noen korte stignings partier. Om kroppen ikke fungerer bra eller dere ønsker å se Antiphonitis Kirke Esentepe i den varme sesongen, så er det er et alternativ å kjøre helt frem. Eller kjøre neste frem. Mange muligheter, alt er opp til hver og en.

Ikke gå glipp av ny info fra Nord Kypros, meld deg på nyhetsbrev!

Skog, fjell, turvei og freskoer

Du finner delvis bevarte Freskoer, inne i Antifonitis bysantiske kirke, Esentepe. De gjenværende freskomaleriene er fra 1300 tallet. Freskomaleri eller freske kommer fra italiensk al fresco (muro) og kan best oversettes med på fersk eller ny (vegg). Denne typen maleri utføres vanligvis på våt kalkvegg med jordfarger eller mineralske farger. ( Kilde. Wikipedia)

Blomster i desember

For andre fotturer som kombineres med sightseeing les om Fottur rundt «Five Fingers mountain» les om fottur opp til den høyest beliggende festningen Buffavento  og om en fottur fra Kantara Landsbyen til Kantara Festningen.

Trolig en Kypriotisk utgave av Bellis Perenis? Det var i hvertfall et hyggelig syn på en gåtur i desember.

Adresse og veibeskrivelse

Antiphonitis Kirke Esentepe
Adresse:  Bahçeli Belediyesi, Bahçeli
Det er kjørevei helt frem. 
Gåturens utgangs- og endepunkt: (se wikiloc over)
Stopp langs veien. som går opp i fjellene til Alevkaya Forest station
Koordinater google: 35.32057800605805, 33.59043603437861
Trykk på link som tar deg rett til googlemaps

Ikke gå glipp av ny info fra Nord Kypros, meld deg på nyhetsbrev!