Yeni Bogazici Belediyesi strand (kommunal) Et godt tilbud

Yeni Bogazici Belediyesi strand (kommunal) Et godt tilbud

You are currently viewing Yeni Bogazici Belediyesi strand (kommunal) Et godt tilbud

Yeni Bogazici Belediyesi plaj ( strand)

Yeni Bogazici Belediyesi strand, er en av mange navngitte strender i Famagusta-bukten.  Yeni Bogazici Belediyesi strand er et kommunalt drevet rimelig tilbud. Det passer for deg som liker å ha sand mellom tærne og ikke ligge på en treplatting eller gressmatte. 

Strekningen med sandstrender vi begynner på i dette innlegget, starter ved Yeni Bogazici kommunale strand. En distanse på ca. 6oo meter, som avsluttes ved piren med cabanas, som går ut i havet foran Salamis Hotel.  Imellom disse ytterpunktene, ligger det flere navngitte strender. 

Kommunale strender er rimelige

En belediyesi (kommunal) kommunalt driftet strand, som denne her i Yeni Bogazici, har flere fordeler. I Norge har alle ferdselsrett til fots i utmark. Det gjelder også i strandsonen langs sjøen. Noe av det samme gjelder på Nord Kypros. Ingen kan nektes adgang til strendene.

Dog er det en enkeltstående privat Beachclub eller en Beachclub tilhørende et hotell, kan eier kreve at det betales inngangs penger i henhold til gjeldene prisliste. 

Ingen inngangspenger betal for leie av solsenger

På kommunalt organiserte strender er det, i motsetning til på Beachclub’ene, ikke inngangspenger. Beachclubens inngangspengene gir fri tilgang til standard service med solsenger, parasoller, bruk av fasiliteter som toaletter, skifterom, bar og restaurant. 

På en kommunal strand kan eget utstyr og mat medbringes eller leies for en rimelig pris. Det er fremdeles strandsenger, madrasser, parasoller, sanitære fasiliteter og muligheter for å kjøpe mat og drikke. 

Selvsagt med en cafe og bar

I tillegg finnes ofte en bar med drikke, is, vann etc og en cafe/taverna som serverer mat. Standard er oftest enkel, men god. Strandgjestene er en blanding lokale og ferierende, og muligens noe mer familier.

På de mer stylede og oppgraderte strandklubbene, er det naturlig nok overvekt av ferierende eller bedrestilte lokale. Godt med parkeringsplasser, og en sentral beliggenhet, går også igjen.  

Ikke gå glipp av ny info fra Nord Kypros, meld deg på nyhetsbrev!

Godt med parkeringsplasser

Alle faktorene beskrevet tidligere, gjelder Yeni Bogazici Belediyesi strand (kommunal).  

Her kan en ta en kjapp strandtur om en bor i området eller er på tur til FAmagusta. Det er fremdeles alt av fasiliteter tilgjengelig. En slipper å betale 150-300 TL ( alt etter år og valutakurs), for et kort stopp på stranden med et raskt bad. 

Vi i Feriehusmiddelhavet besøkte området en god og varm oktoberdag på en arbeidsdag. Mye var ryddet bort for sesongen. Fasilitetene var fremdeles åpne. Ved godt vær, vil nok  langt flere finne veien til stranden, på lørdag og søndag.  Til tross for deilige 25-27 grader i vannet, synes oftest de lokale at strand sesongen er over i oktober. 

Nye strandklubber og kommunale tilbud omhverandre

I 2021-22 har Nord Kypros gått igjennom en periode med kommunesammenslåinger.  Akkurat som i Norge er dette nasjonale politiske prosesser, som går sin gang.  Målsettingen er forenklet drift. Mindre skal brukes på  administrasjon o.l. og mer på tiltak for folk flest. Oppgradering av strandklubber tilgjengelig for alle, kan være en slik ting. 

Det bygges ny hoteller, med medfølgende standklubber, på store deler av det Nordlige Kypros. Det er kjempe positivt, samtidig er kommunale strender med på å gi et fullverdig tilbud. Med et bredt og variert tilbud kan en la humøret, lyst og lommeboken bestemme hva en velger. På Nord Kypros er priser for det meste, uansett ikke avskrekkende dyrt.     

Ikke gå glipp av ny info fra Nord Kypros, meld deg på nyhetsbrev!

Er Famagusta Körfez en gulf eller en bukt?

Famagusta-bukten heter på Tyrkisk Gazimaguza Körfez.  Direkte oversatt blir det til Famagusta gulfen, ala Persia- og Mexicogulfen. Det tyrkiske språk, bruker bruker ordet gulf, der vi på norsk gjerne sier bukt. Vi bruker ikke så store ord om ting på norsk.

Her står vi i FeriehusMiddelhavet ute på piren ved Salamis Hotel, med strandområdet bak. Ser du hvor krystallklart vannet er? En blir litt målløs. Helt til høyre i bildet ligger Yeni Bogazici  Belediyesi kommunale strand.

Imellom her ligger blant annet stranden ved Salamis Hotel, Mimoza Hotel og Koca Reis. Vi kommer tilbake med mer her i et senere innlegg.