Beste restaurant Esentepe til Bahceli

Beste restaurant Esentepe til Bahceli

You are currently viewing Beste restaurant Esentepe til Bahceli

Esentepe og Bahceli området har hovedsakelig turistanlegg spredd utover i landskapet. På alle de nye og på flere av de eldre anleggene vil det finnes enkle spisesteder og bar. OBS! Vinterstid bør en sjekke åpningstider pga færre ferierende.

Ikke gå glipp av ny info fra Nord Kypros, meld deg på nyhetsbrev!

Beste restauranter Esentepe til Bahceli området:

Tunçay’in Yeri

mann, dame og voksen sønn sitter med mange skåler med meze forretter og venter på hovedmåltidet på nord Kyprosr

Tunçay’in Yeri ligger rett over hovedveien på den andre siden av Supermarkedet og apoteket. Det er en ca 10 min. gåtur til restauranten. En kan sitte ute i hagen i sommer halvåret, mens meze rettene kommer inn på løpende bånd.  På bildet er det kun forrettene, selve hovedretten kommer inn etterpå. God service, mat av det mer tradisjonelle slaget og kjempe-kjempe store porsjoner.

Kleftico er en kypriotisk spesialitet, som serveres kun på søndager. Da oppsøkes restauranten av mange fra lokalbefolkningen  Ellers er dette en restaurant som er populær både hos turister og fastboende, noe som er et kvalitetstegn i seg selv.

Moonshine

Moonshine ligger på samme side av veien som Tuncayin Yeri 3-400 meter i retning Esentepe (bort fra Kyrenia) opp første vei som tar av fra hovedveien. Den ligger 150 meter opp i bakken på høyre hånd. De som driver restauranten har flyttet fra et annet lokale lenger ut, slik at de er erfarne. God mat, tidvis underholdning. Ønsker du å booke plass:  tlf: +90 533 8256 290

Turtle Bay Village

Turtle Bay Village er et ferieanlegg som ligger rett bortenfor Sea Magic Park i retning Kyrenia. Der finner en King`s Bar med Karaoke og annen underholdning, samt Village Bistro cafe.  En kan gå via ravine dalen i enden av Sea Magic Premium delen og følge veinettet inne på Turtle bay. Village Bistro har god burger og fin stemning. Kings bar ser helt forferdelig ut, men vi har hørt maten smaker godt. Vi har ikke tatt sjansen, det er så mange andre muligheter til deilig mat.

Oppe i landsbyen Esentepe

Nærmeste landsby er Esentepe som betyr “på en forblåst topp”. En kjører i retning bort fra Kyrenia/Girne mot øst og er fremme etter 10 minutter. I den lille ganske så nedslitte landsbyen er det flere spisesteder. Vi har spist deilig omelett, chips og salat til lunch hos Remzi`s tavarena ved moskeen etter en fottur i fjellet. Les om og se bilder fra fotturen her. Her finner en også en restaurant kalt Aygurus Evi som er en lokal familiedrevet og tradisjonell restaurant. I helgene er det levende musikk og på søndager blir kjøtt tilberedt i den tradisjonelle ovnen utenfor. Retten full kebab er populær og enormt stor med 35 retter. Gå gjennom landsbyen og følg skiltene til skole og politi. Ved rundkjøringen ligger Aygurus Evi på venstre side.

Mange i området liker seg hos Tumba på venstre hånd med en gang en kommer opp til Esentepe fra hovedveien. Tumba restaurant har en fin uteplass. De serverer blant annet de tradisjonelle mezes og kebab samt mange andre typer retter.

Langs hovedveien østover

Videre østover utover kystveien ligger det flere restauranter, flere en de vi nevner her.

Cengiz  Restaurant

Gengiz Restaurant er en etablert og populær restaurateur blant feriegjester i Esentepe området. Han er nå etablerte seg i Esentepe landsbyen, bak kommunens rådhus. Før dette har han drevet i Stone Castle, langs kysten. I  Pine Valley, der Taro restaurant nå ligger. Biffrettene er han kjent for, men også Sunday roast er populært. En får store og gode porsjoner.
Meny ser du på link her.

Cengiz har hente- og bringeservice tidligere hatt spør han, om det er mulig å bli hentet når du bestiller bord på telefonnummer:   +90 533 8697 512

 «Spice Garden Indian Restaurant»

Vi fikk denne restauranten anbefalt, en knall godt tips vi takknemlige for. De har kjempe god Indisk mat. Indisk mat blir aldri feil.  Vi har sittet ute ved svømmebassenget og inne i den kaldere årstiden, samt hentet takeaway. Nanbrødene med kokos er bare himmelske.  Telefonr: +90 392 821 31 31

«Joya restaurant og bar»

«Joya restaurant og bar» ligger noen minutters kjøring videre ut østover og noen hundre meter opp fra hovedveien. Crystal Bay Marina heter anlegget, restauranten ligger midt inne i sentrum av dette. Veldig rolig, rent og pent med akkurat den type retter en er ute etter. Kjøtt, grillet Seabass, gode salater etc.

I tillegg vil vi nevne Roots bar som ligger ikke så langt unna nede på den gamle kystveien i Kucuk Erenkoy. Veldig god søndagsfrokost, hyggelige engelske eiere som bor fast på Kypros.

Ikke gå glipp av ny info fra Nord Kypros, meld deg på nyhetsbrev!